Data publicării:

Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să fie primită în UE

Autor: Andrada Oana | Categorie: Stiri
WhatsApp
Volodimir Zelenski / Foto: Captură video Facebook @Володимир Зеленський
Volodimir Zelenski / Foto: Captură video Facebook @Володимир Зеленський
Președintele Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă, într-o postare pe Twitter, ca Ucraina să fie primită în Uniunea Europeană.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă ca țării să îi fie acordat statutul de membru UE, arată o postare pe Twitter. De altfel, Zelenski a discutat cu președintele Consiliului European despre asistență pentru Ucraina.

"Este un moment crucial pentru a încheia odată pentru totdeauna o discuție ce durează de mult timp și pentru a decide cu privire la aderarea Ucrainei la UE.", a scris liderul de la Kiev pe Twitter. "Am discutat cu președintele Consiliului European (Charles Michel) despre continuarea asistenței efective (pentru Ucraina) și lupta eroică a ucrainenilor pentru un viitor liber.", a adăugat președintele Zelenski.

Deși Zelenski cere țărilor Uniunii Europene să decidă privind aderarea Ucrainei la blocul comunitar, acesta este un proces îndelungat ce prevede, printre condiții, ca statul candidat să nu aibă probleme legate de granițe.

Mesajul lui Zelenski reprezintă însă un semnal pentru direcția pro-europeană pe care vrea să o dea țării. 

VEZI ȘI: Zelenski a refuzat să părăsească țara la propunerea SUA

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis, sâmbătă dimineaţa, un nou mesaj de pe străzile Kievului: „Nu depunem armele”.

Zelenski a transmis un mesaj video, sâmbătă dimineaţa, prin care transmite încredere, putere, şi cere oamenilor să nu creadă ştirile false. „Nu depunem armele”, afirmă Zelenski, care precizează că rămâne în Kiev.

Cei care îi comentează postarea remarcă oboseala de pe chipul președintelui ucrainean și îi spun că este „cel mai bun președinte din lume”.

Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea lui Volodimir Zelenski din Kiev pentru a scăpa de amenințările la adresa vieții sale, dar acesta a refuzat să plece, a scris The Guardian, transmite Mediafax.

Video, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel