Data actualizării:
Data publicării:

Volodimir Zelenski, către militarii ruși: De ce trebuie să muriți? Pentru ce? V-am auzit conversațiile pe interceptări, știm că vreți să supraviețuiți

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Volodimir Zelenski/ captură video Facebook
Volodimir Zelenski/ captură video Facebook
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat direct militarilor ruși. 

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, în cele din urmă, militarii ruși vor fi cei responsabili pentru crime de război. El a postat acest mesaj online și s-a adresat soldaților ruși. 

”Veți lua vieți, dar și viețile voastre vor fi luate. Dar de ce trebuie să muriți?”

”Vreau să vorbesc cu soldații ruși, cu aceia care deja au intrat pe pământul nostru, dar și cu aceia care urmează să fie trimiși aici, să lupte împotriva noastră. Ascultați-mă foarte bine, ofițeri ruși! Voi deja ați înțeles totul. Nu veți lua nimic din Ucraina... veți lua vieți, dar și viețile voastre vor fi luate. Dar de ce trebuie să muriți? Pentru ce?” s-a adresat direct Volodimir Zelenski militarilor ruși. ”Știu că vreți să supraviețuiți, v-am auzit conversațiile pe interceptări. Am auzit ceea ce credeți despre acest război fără sens, despre această rușine și despre statul vostru. În numele poporului ucrainean, vă dăm o șansă, șansa de a supraviețui. Dacă vă predați forțelor noastre, vă vom trata așa cum oamenii trebuie tratați” le-a spus președintele ucrainean militarilor ruși, într-un mesaj direct. 

”Trupele ruse, astăzi, sunt furnizorii de armanent pentru armata noastră. Luăm trofeele și ne apărăm cu ele”

În mesajul video adresat pe Facebook, subtitrat în engleză, Volodimir Zelenski a vorbit la finalul celei de-a 19- a zi de război, un război istoric, după cum afirmă el. Astăzi, 15 martie 2022, este cea de-a 20- a zi de război. Afirmă că a fost încă o zi dificilă, dar care-o apropie de victorie, ”ne apropie de pacea din Ucraina”. ”Inamicii sunt confuzi, nu se așteptau la o asemenea rezistență. Ei au crezut în propaganda lor care a mințit despre noi de zeci de ani.” susține Zelenski, care adaugă că rușii au început să înțeleagă că ”nu vor obține nimic prin război”. ”Soldații lor știu asta. Ofițerii lor sunt conștienți de asta” asigură președintele ucrainean. ”Ei fug de pe câmpul de luptă, își abandonează echipamentul” susține Zelenski. ”Noi ne luăm ”trofeele” și le folosim pentru a apăra Ucraina” continuă el. ”Astăzi, trupele ruse sunt, în fapt, furnizori de armament pentru armata noastră” afirmă președintele ucrainean. 

Volodimir Zelenski are dreptate legat de cine va fi acuzat de crime de război. Vladimir Putin ar putea fi acuzat de ”purtare de război agresiv”, însă e mult mai ușor ca un soldat să fie acuzat de o crimă de război pe care o comite. 

Citește aici mai mult: Și războiul are regulile sale. Ar putea fi acuzat Vladimir Putin pentru CRIME DE RĂZBOI? Ce este o crimă de război

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel