Volkswagen vrea să creeze mașini zburătoare. Efectuează un studiu de fezabilitate în China
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Volkswagen a anunţat că efectuează un studiu de fezabilitate în China privind maşinile zburătoare.

Astfel, Volkswagen se alătură celorlalte companii care analizează potenţiala tehnologie. Studiul de fezabilitate este efectuat în China, țară care este cea mai mare piaţă a Volkswagen, dar şi cea mai mare piaţă auto globală, relatează Agerpres.

"Pe lângă conducerea autonomă, conceptul de mobilitate verticală ar putea fi următorul pas pentru a duce abordarea noastră privind mobilitatea în viitor, în special pe piaţa chineză extrem de tehnică. Prin urmare, investigăm potenţialele concepte şi parteneri într-un studiu de fezabilitate, pentru a identifica posibilitatea industrializării acestei abordări.", se arată într-un comunicat al grupului german.

Într-un interviu realizat prin intermediul reţelei Linkedin cu directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, şeful sibsidiarei VW din China, Stephan Woellenstein, a afirmat că firma vrea să dezvolte o dronă care ar putea obţine licenţă, pentru a lua parte la această piaţă a viitorului.

Producători auto globali şi start-up-uri se întrec în dezvoltarea de "taxiuri zburătoare" comerciale, o piaţă a cărei valoare ar putea ajunge până în anul 2040 la 1.500 miliarde de dolari, conform Morgan Stanley. Printre cei care dezvoltă astfel de planuri sunt Volkswagen şi Airbus, firma americană Joby, grupul german Lilium, şi Volocopter, sprijinit financiar de Daimler şi Intel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel