Urmărește emisiunea live
Volkswagen se aşteaptă la creşterea concurenţei pe piaţa auto europeană
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Ahmad Ramadan/Pexels
Fotografie de la Ahmad Ramadan/Pexels
 Volkswagen, cel mai mare producător auto european, se aşteaptă anul acesta la o concurenţă mai ridicată, în urma atenuării perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, şi a sporirii competiţiei pe piaţa vehiculelor electrice din China, transmit DPA şi Reuters.

Grupul german a fost încurajat să-şi menţină estimările anuale privind majorarea vânzărilor şi o rentabilitate a vânzărilor (ROS) de 7,5% - 8,5% în urma rezultatelor solide înregistrate în primul trimestru din 2023, pe fondul creşterii vânzărilor în Europa şi America de Nord.

În China, livrările au scăzut cu 14,5% iar directorul financiar Arno Antlitz a recunoscut că mai sunt încă multe de făcut pentru a-i prinde din urmă pe producătorii chinezi de vehicule electrice.

Volkswagen şi alţi producători auto străini se confruntă cu o concurenţă sporită din partea companiilor auto chineze, care accelerează ritmul şi presiunile de reducere a costurilor, pe o piaţă unde vehiculele pe bază de baterii reprezintă acum aproape o treime din noile vânzări

"Concurenţa se va intensifica, în urma creşterii nivelului de semiconductori disponibili", a apreciat Antlitz.

Întrebat dacă grupul german va răspunde reducerilor de preţuri pe segmentul vehiculelor electrice, Antlitz a răspuns: "Ne concentrăm pe calitatea afacerii, şi mai puţin pe volumele de vânzări, mai ales în domeniul vehiculelor electrice, vrem să ne menţinem marja de profit".

Ţinta Volkswagen este de a obţine o marjă de profit de pe urma maşinilor care au motoare pe combustie similară cu cea de pe urma vehiculelor electrice, deşi ultimele sunt de departe mult mai scump de produs, parţial din cauza preţului ridicat al materiilor prime.

Veniturile Volkswagen au crescut cu 22% în primul trimestru din 2023, la 76 miliarde de euro, profitul operaţional a scăzut la 5,7 miliarde de euro, de la opt miliarde de euro anul trecut, dar peste estimările analiştilor, de 5,48 miliarde de euro .

Livrările totale au urcat cu 7,5% în primele trei luni din acest an, iar în martie au crescut cu 23,9%. Pe segmentul vehiculelor electrice, vânzările trimestriale au urcat cu 42%, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel