Volkswagen lansează o maşină EXCLUSIV pentru Europa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Volkswagen a anunţat că în 2021 va lansa o maşină exclusiv pentru piaţa din Europa. 

Este vorba despre un SUV coupe electric, ID.5, care va ajunge pe piață în 2021. Modelul este rezervat exclusiv pieței europene.

Constructorul german mizează pe popularitatea lui ID.4 și speră că, la nivel global, SUV-ul electric va fi comandat anual de 500.000 de clienți, începând din 2025.

Volkswagen ID.5 va fi un SUV coupe cu propulsie electrică. Nemții au testat deja mașina pe circuitul de la Nurburgring.

Noul model ar trebui să aibă o parte frontală similară cu cea a lui ID.4. Dar pentru că este un SUV coupe, linia acoperișului va fi descendentă, iar luneta va fi înclinată. Acest lucru se va traduce prin spațiu redus la cap pentru cei care iau loc pe bancheta din spate.

Ca și în cazul lui ID.4, în momentul lansării, mașina ar putea fi disponibilă cu un motor electric amplasat pe puntea spate, capabil să dezvolte 204 cai putere. ID.4 este echipat cu o baterie de 77 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 490 de kilometri potrivit standardului WLTP.

Sunt șanse să-și facă apariția în gama lui ID.5 o versiune Pro Performance. ID.4 în această versiune beneficiază de o autonomie de 522 de kilometri. Sunt cifre pe care le-ar putea primi și viitorul Volkswagen ID.5, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel