Voinescu: Prin vânzarea Cupru Min nu s-au vândut resursele României, ci un business
Politicienii Opoziției tratează tema resurselor naturale cu iresponsabilitate, lansând ”minciuni, dezinformări și spaime false inutile” într-o campanie care transmite Partidului Democrat Liberal că deciziile Guvernului Ungureanu și Boc sunt bune, iar prin vânzarea Cupru Min nu s-au vândut resursele României, ci un business, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.
"Dezbaterea pe tema resurselor naturale, cel puţin în anumite locuri şi momente derapează sub influenţa unor fapte mai mult sau mai puţin inocente. Există o categorie de politicieni, în general ai opoziţiei aflaţi în plină febră electorală, care cred că au pus mâna pe un subiect gras şi tratează acestă temă cu iresponsabilitate. Iresponsabilitatea lor atinge cote alarmante şi fervoarea cu care caută voturi se transformă aproape în ferocitate. Minciuni, dezinformări şi până la urme spaime inutile, false ies din discursurile lor politice", a declarat Sever Voinescu.
În opinia purtătorului de cuvânt al democrat-liberalilor, guvernarea PDL, atât cea a lui Emil Boc, cât și cea a lui Mihai Răzvan Ungureanu, a schimbat paradigma privind gestionarea intereselor naţionale, potrivit căreia resursele sunt "un dar de la Dumnezeu pentru români" şi trebuie gestionate în interesul naţiunii, iar această abordare deranjează, culpabilizând Opoziția.
"Trebuie să spunem un lucru foarte clar: guvernarea PDL şi cea a dlui Boc, dar în mod clar şi cel al dlui Ungureanu schimbă paradigma gestionării resurselor naturale ale României. Până la guvernarea Boc, inclusiv guvernarea Tăriceanu, vreme de 20 de ani Guvernul a considerat că resursele naturale îi aparţin şi le-a tratat după principiul după noi potopul. Este şocant să vezi lideri PSD, unii dintre ei membri ai Cabinetului Adrian Năstase care vorbesc despre felul în care trebuie gestionate resursele naturale ale României, după ce ei chiar au înstrăinat pe un preţ de nimic importante resurse ale României şi fac aici trimitere la faimoasa privatizare Petrom. Noi considerăm că bogăţiile naturale aparţin naţiunii române şi ele sunt date de Dumnezeu acestei naţiuni astfel încât să asigure prosperitate şi trebuie gestionate astfel încât să asigure prosperitate şi dezvoltare întregii naţiuni. Această schimbare de paradigmă deranjează, şochează şi poate că până la urmă culpabilizează politicienii din USL. Această campanie ne semnalează nouă că facem bine pentru că vedem cine o susţine şi înţelegem foarte clar care sunt interesele din spatele lor", a subliniat democrat-liberalul.
De asemenea, Sever Voinescu susține că acuzațiile privind vânzarea Cupru Min sunt false, ascunzând interese antinaţionale.
”Cupru Min a fost evaluat în anul 2006 la 18 milioane de euro, o nouă evaluare a avut loc în 2011: 56 de milioane, iar preţul obţinut peste 200 de milioane. Nicio secundă odată cu această vânzare nu s-au vândut resursele de cupru ale României, s-a vândut un business, care printre active în patrimoniul său are şi o licenţă de exploatare de cupru pentru o anumită perioadă. Toate acuzaţiile sunt false şi dacă mergem mai departe pe calea unui raţionament nu logic, ci politic, găsim interese antinaţionale în spatele lor. Ceea ce facem este să protejăm interesul naţional, să protejăm independenţa României şi să asigurăm repet că resursele naturale sunt darul lui Dumnezeu pentru poporul român şi naţiunea este cea care să beneficieze de asta", a mai declarat Sever Voinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News