Voinescu despre relaţia putere-opoziţie: Suntem ca vameşul şi fariseul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
voinescu
voinescu

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a asemuit joi, în plenul reunit, relaţia putere-opoziţie cu vameşul şi fariseul din Evanghelia după Luca.

“Duminica trecută s-a vorbit despre parabola fariseului şi a vameşului. Fariseul şi vameşul, ni se spune la Evanghelia după Luca, se rugau. Şi fariseul se ruga aşa – <<Doamne, îţi mulţumesc că nu sunt rău precum e vameşul, îţi mulţumesc că nu sunt avar, că nu sunt păcătos>>. Iar vameşul spunea - <<Doamne, miluieşte-mă pe mine, cu păcatele mele>>. Şi ne spune Iisus Hristos că vameşul este, din ei doi, cel care a plecat curăţit acasă. Prea adesea, în politică, ne definim în diferenţă faţă de ceilalţi, într-un mod radical. E dăunător societăţii noastre”, a spus purtătorul de cuvânt al PDL.

PDL nu a fost suficient de deschis pentru dialog cu Opoziţia

Sever Voinescu a mai declarat că una dintre greşelile PDL a fost o abordare poate prea “radicală” în raport cu Opoziţia.

“PDL a înţeles că societatea cere o schimbare şi a înţeles că societatea cere inaugurarea unui nou mod de a fi în politică şi a înţeles să-şi împrospăteze expresia guvernamentală. Toţi miniştiii PDL în acest Guvern sunt figuri politice noi, proaspete şi în acelaşi timp sunt oameni cu o solidă expertziă în spate. De azi începe în România un nou mod de a fi în politică. Mă uit de două zile la televiziunile prietene Opoziţiei şi mă minunez, partea pedelistă e criticată pentru că e prea tânără, dar oare nu asta ne cere societatea când ne spune cât s-a săturat de vechile figuri? Iată, PDL produce oameni noi”, a spus el.

Voinescu a salutat prezenţa în plen a liderului PSD, Victor Ponta, spunând că PDL nu a fost, poate, atât de deschis cât trebuia în discuţiile cu Opoziţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel