Voinescu: Antonescu își pregătește un scaun călduț fără responsabilități
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sever_voinescu
sever_voinescu

Demersurile legislative inițiate de USL nu vizează suspendarea președintelui, ci modificarea sistemului constituțional. Astfel, ”domnul Antonescu îşi pregăteşte, în iluziile domniei sale, un scaun călduţ fără niciun fel de responsabilităţi”, a declarat, miercuri, deputatul PDL, Sever Voinescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Inițiativele USL, privind modificarea legii referendumului și reducerea prerogativelor CCR, sunt acțiuni politice prin care se încearcă crearea unor pârghii pentru o putere absolută, a susținut Sever Voinescu.

“E limpede că sunt acţiuni politice care nu au nimic în comun cu interesul public şi cu ceea ce ar trebui să se întâmple în Parlament. Oamenii îşi pregătesc un eşafodaj instituţional pentru a-şi exercita,complet în afara oricărui control, puterea absolută în România. Spre asta ne îndreptăm, asta vor să facă, nu o să le meargă. Pentru că, în general, când te joci cu lucruri de genul acesta se întorc împotriva ta”, a precizat purtătorul de cuvânt al PDL, citează NewsIn.

“Aşa cum au încercat în 2008 să facă o lege electorală care să îi avantajeze şi să scoată partidul democrat liberal din cursă şi am văzut care a fost rezultatul, PDL a câştigat alegerile. De fiecare dată când pregăteşti capcane de genul acesta, cazi în ele. Prin urmare, ceea ce încearcă domniile lor să facă acum este să continue războiul cu preşedintele Traian Băsescu, să continue războiul cu Partidul Democrat – Liberal. Şi până la urmă dacă ar fi un război politic nu ar fi nimic, dar e limpede că vor să îl ducă prin intermediul instituţiilor statului şi asta este cu adevărat grav", a mai spus Sever Voinescu.

Acesta crede că prin aceste demersuri legislative nu se forțează procedura pentru suspendarea preşedintelui, ci se încearcă modificarea sistemului constituţional.

“Eu vă spun cu notă personală de data aceasta, eu cred că şi mai mult. Eu cred că oamenii încearcă modificarea sistemului constituţional fără să modifice Constituţia. Eu cred că proiectul domnilor Antonescu şi Ponta, dat fiind că domnul Antonescu este un om aşa cum ştim cu toţii căruia nu prea îi place munca, dar îi place vorbăria, eu cred că îi pregătesc de fapt trecerea către un sistem constituţional parlamentar, fără să modifice Constituţia, fără să ceară în referendum acest lucru. Puterea reală şi ceea ce este de făcut ca muncă reală urmează să facă domnul Ponta, iar domnul Antonescu îşi pregăteşte, în iluziile domniei sale, un scaun călduţ fără niciun fel de responsabilităţi”, a conchis Sever Voinescu, care deocamdată așteaptă să vadă cum decurg “lucrurile în comisii şi în plen” cu aceste proiecte ale USL.

USL a depus, luni, în Parlament modificarea legii referendumului, o propunere legislativă care simplifică demiterea preşedintelui, precum și una prin care se revine la textul inițial al legii de organizare a CCR, în care Curtea nu avea atribuții de a se pronunța și pe constituționalitatea hotărârilor Parlamentului, simplificându-se astfel suspendarea președintelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel