Vocea Rusiei: Suveranitatea României a fost cedată UE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu-ponta-antonescu
basescu-ponta-antonescu

Vocea Rusiei a publicat, luni, un articol critic la adresa întâlnirii informale de miercuri seară de la Palatul Cotroceni, apreciind că "șueta cea de taină" creează doar probleme USL, iar singurul răspuns "logic" pentru comportamentul liderilor Uniunii este că "triumviratul Dragnea-Antonescu-Ponta" se conformează ordinelor venite de la Bruxelles.

Potrivit jurnaliștilor de la Vocea Rusiei, modul în care au acționat liderii USL miercuri seară  este"dificil de explicat", mai ales după rezultatul obținut la alegeri.  "În mod normal, o alianţă care a reuşit să obţină peste 60% din voturi are tot dreptul, ba chiar obligaţia morală faţă de alegători, să nu participe la „şoşoteli nocturne” organizate neoficial de liderul forţei politice care a pierdut alegerile. Oricât de mult ar încerca să uite amarul adevăr, liderii USL trebuie să conştientizeze că electoratul le-a dat votul în baza unui mandat clar şi unitar: lupta până la capăt cu Traian Băsescu. Votul din 9 decembrie nu a fost un vot pro-USL, ci un vot anti-Băsescu. În aceste condiţii, dorinţa liderilor USL de a participa la jocurile politice orchestrate de Traian Băsescu („pacte de coabitate”, „întâlniri informale” etc.) irită la maxim electoratul USL. Desigur, din perspectiva unor politicieni, dorinţele electoratului nu mai contează deoarece campania electorală s-a încheiat şi alegătorii pot fi „uitaţi pe drum” în contextul împărţirii „ciolanului bugetar” şi a funcţiilor guvernamentale", notează Vocea Rusiei.

"Șueta cea de traină” de la Cotroceni a fost interpretată drept o trădare de o bună parte din mass-media usl-istă şi de mulţi reprezentanţi notorii ai PSD şi PNL", notează semnatarul articolului, considerând că liderii USL "trebuie să explice ce au făcut la Coroceni" și "de ce au încercat să ţină ascunsă această discuţie".

"Dacă textul „actului de coabitare” va fi incompatibil cu promisiunile făcute în perioada campaniei electorale, atunci liderii USL se vor confrunta cu câteva pericole serioase", se arată în articol, ceea ce ridică o "întrebare firească": "de ce liderii USL sunt dispuşi să-şi creeze singuri asemenea probleme, mai ales în condiţiile în care alegerile au fost câştigate cu un scor cât se poate de confortabil? Există un singur răspuns logic: toate deciziile li sunt impuse din exterior şi triumviratul Dragnea-Ponta-Antonescu nu fac altceva decât să se conformeze ordinelor venite de la Bruxelles. Concluzia pentru alegătorul român: nu contează scorul şi nu contează votul. Contează doar deciziile Uniunii Europene căreia i-a fost cedată întreaga suveranitate a României", se mai arată în articolul publicat pe site-ul Vocea Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel