Urmărește emisiunea live
Vocea lui Albert Einstein a fost recreată. Îi poți adresa întrebări / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vocea lui Albert Einstein a fost recreată. Îi poți adresa întrebări  /  Sursă foto: Pixbay
Vocea lui Albert Einstein a fost recreată. Îi poți adresa întrebări / Sursă foto: Pixbay
O echipă de cercetători au recreat vocea marelui fizician Albert Einstein. Acum, doritorii îi pot adresa întrebări acestuia.

Deoarece își doreau să găsească o soluție interactivă pentru a afla mai multe despre Albert Einstein (pentru a sărbători 100 de ani de la acordarea premiul Nobel pentru fizică marelui gânditor), companiile Afloritmic și UneeQ au început să lucreze la un AI interactiv și capabil de conversație care ar putea prezenta părți din înțelepciunea savantului venite chiar de la el.

Aceasta nu este prima încercare a UneeQ de creare a unui om digital care poate răspunde la întrebări, o AI numită Sophie fiind disponibilă și pe site-ul Web Digital Einstein.

Potrivit Aflorithmic, Einstein în varianta digitală „face educația mai captivantă și mai cuprinzătoare și arată într-adevăr ce poate face un AI conversațional, depășind cu mult chatbotii sau serviciile pentru clienți”.

Bazându-se pe înregistrări istorice, echipa a stabilit că avea un accent german gros, cu un ton înalt și care rostea cuvintele încet. Incapabili să preia direct înregistrările și să le transforme, deoarece aveau o calitate scăzută, având în vedere vechimea lor, nu au putut folosi metoda normală de clonare a unei voci, potrivit IFL Science.

Întrebările îi pot fi adresate marelui fizician AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel