Năstase, după Biden. "A creat o senzație de penibil"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Joe Biden, Traian Basescu. Foto: hotnews.ro
Joe Biden, Traian Basescu. Foto: hotnews.ro
Adrian Năstase a ridicat mai multe semne de întrebare după vizita vicepreședintelui american, Joe Biden, în România.  Fostul premier a făcut și o observație despre cum forțarea notei a creat o senzație de penibil. 

Adrian Năstase are mai multe întrebări cu privire la această vizită a vicepreședintelui SUA, Joe Biden: 

"- De ce Polonia este vizitată de președintele american iar România de vicepreședinte. Este vorba de o anumită ierarhie în politica externă americană?

- De ce, dacă România este un partener atât de important, de aproape 2 ani, SUA nu a trimis un nou ambasador în România?

- De ce nu este eliminat sistemul de vize pentru români, așa cum se întâmplă pentru cele mai multe state europene? Oare "un partener respectat" nu are dreptul la un asemenea tratament?

- De ce în seara de marți nu s-a organizat un dineu la Cotroceni, cu ocazia vizitei, așa cum era obiceiul, dineu la care puteau să participe și liderii politici importanți? A fost mai interesant ca un lider american important să-și petreacă timpul într-o cofetărie din Lipscani, înconjurat de forțele de ordine?". 

VEZI și: Element comun între vizita lui Biden și a premierului chinez Li Keqiang 

Fostul premier a conchis cu o observație: "Scena în care Traian Băsescu, se strânge la pieptul vicepreședintelui american, în timp ce acesta se ferește să-l îmbrățișeze, va rămâne antologică. Nu se poate să nu știi că americanii se feresc de gesturi de efuziune în public. Forțarea notei a creat o senzație de penibil". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel