Vladimir Putin, tentativă de asasinat dejucată, înainte de vizita în Serbia
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Autoritățile sârbe au anunțat că au dejucat o posibilă tentativă de asasinat la adresa lui Vladimir Putin, relatează Daily Mail, citând presa de la Belgrad, înainte de vizita liderului de la Kremlin la Belgrad.

Armin Alibašić, un tânăr în vârstă de 21 de ani, suspectat de apartenență la ISIS a fost arestat miercuri lângă orașul Novi Pazar, cu câteva ore înainte ca liderul rus să ajungă în Serbia în cadrul unei vizite oficiale.

În momentul arestării, tânărul suspectat de pregătirea unui atentat asupra președintelui rus, avea asupra sa un rucsac, în care a fost găsită o armă cu lunetă.

De asemenea, în urma percheziției în apartamentul său au fost găsite un întreg arsenal precum și componente de fabricare a bombelor artizanale, potrivit mai multor surse din presa sârbă. 

Vladimir Putin va efectua, joi,  o vizită în Serbia, unde va avea o primă rundă de convorbiri cu omologul său sârb, Aleksandar Vučić, printre subiectele  vizate fiind  vânzările de gaze naturale ruseşti.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va avea o serie de întrevederi şi cu alţi reprezentanţi ai conducerii de la Belgrad. În afară de aspectele legate de relaţiile bilaterale politice şi economice dintre Federaţia Rusă şi Serbia, cei doi vor mai examina situaţia din Kosovo. Un alt subiect important este includerea Serbiei în proiectul european Turkish Stream. 

Vezi si: Putin, plan România. Chirieac: Suntem o țintă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel