Data publicării:

Vladimir Putin spune că Wagner a fost finanțat integral de la bugetul de stat. "Au dat dovadă de curaj și eroism"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin susține că Wagner a fost finanțat integral de la bugetul de stat.

Finanțarea grupului de mercenari Wagner a fost asigurată de stat, a declarat președintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

"Între timp, vreau să notez, vreau să știe și toată lumea despre asta, conținutul întregului grup Wagner a fost asigurat integral de stat - de la Ministerul Apărării, de la bugetul de stat. Am finanțat integral acest grup", a spus Putin la o întâlnire cu armata de marți.

Potrivit președintelui rus, "numai din mai 2022 până în mai 2023, statul a plătit companiei Wagner 86 miliarde 262 milioane ruble pentru salarii și plăți de stimulente".

Putin, despre Wagner: Au dat dovadă de curaj și eroism



"Din acestea, alocația financiară - 70 miliarde 384 (milioane - n.r), plăți de stimulare - 15 miliarde 877 (milioane - n.r)", - a spus șeful statului.

În plus, potrivit lui, 110 miliarde 179 milioane de ruble au fost alocate pentru plățile de asigurări. În același timp, a remarcat Putin, adresându-se militarilor, "intotdeauna i-am tratat pe luptătorii și comandanții acestei grupări cu mare respect".

"Pentru că au dat dovadă de curaj și eroism. Soldații noștri, ofițerii armatei ruse, voluntarii, au lucrat în condiții de luptă cu la fel de multă dăruire. Au dat dovadă, de asemenea, de eroism și sacrificiu, dar și cei care au servit și au lucrat în această companie Wagner, s-au bucurat de respect în țară", a spus șeful statului.

Capcană pentru Wagner? Lukașenko ordonă armatei să fie "în deplină pregătire pentru luptă"

Alexander Lukașenko a susținut o declarație de presă despre revolta de 24 de ore a Grupului Wagner, în Rusia. Președintele Belarusului ar fi fost responsabil pentru intermedierea retragerii lui Wagner înainte de a-i oferi exilul lui Evgheni Prigojin.

După ce au avut loc evenimentele, el spune că a dat "toate ordinele necesare pentru ca armata națională să fie în deplină pregătire pentru luptă" și toate forțele, inclusiv poliția, au fost plasate în "alerta totală", scrie Sky News.

"Nu mă voi ascunde, a fost dureros să urmăresc evenimentele care au avut loc în sudul Rusiei. Nu numai pentru mine. Mulți dintre cetățenii noștri au avut sufletul la gură pentru că avem o singură patrie", adăugat el.

Un avion înmatriculat, care ar avea legături cu liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi decolat din Rusia, cu destinația Belarus. Codurile de identificare ale aeronavei - Embraer Legacy 600 - se potrivesc cu cele ale unui Autolex Transport care este legat de Prigojin de către Oficiul SUA pentru Controlul Activelor Străine. Datele de urmărire ale Flightradar24 au sugerat că a sosit la o bază aeriană în această dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel