Data publicării:

Vladimir Putin spune că sunt vremuri dificile pentru Rusia

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vladimir Putin a vorbit despre vremuri dificile pentru Rusia.

Vladimir Putin spune că Rusia trece prin vremuri dificile, scrie Interfax. El a făcut aceste declarații astăzi, 12 iunie, de Ziua Rusiei. Afirmația lui Putin vine într-un moment în care tot mai multe voci spun că războiul din Ucraina este tot mai costisitor pentru Kremlin, în contextul în care durează deja de mai bine de doi ani, iar Rusia a fost supusă în tot acest timp mai multor sancțiuni impuse de Occident.

„Astăzi, într-o perioadă dificilă pentru țara noastră, suntem din nou uniți de patriotismul și responsabilitatea față de soarta Patriei Mamă. Aceste sentimente sunt apropiate și dragi fiecăruia dintre noi, ele servesc drept suport de încredere pentru participanții la operațiunea militară, pentru toată țara”, a spus Vladimir Putin, fără să explice exact la ce se referă când spune că este un moment dificil pentru Rusia și dacă are legătură cu războiul pe care îl duce în țara vecină și pe care în tot acest timp nu a putut să-l justifice.

Putin a participat la o ceremonie care a avut loc de Ziua Rusiei în Sala Sf. Gheorghe a Marelui Palat al Kremlinului.

Lukașenko l-a felicitat telefonic pe Putin de Ziua Rusiei

O conversație telefonică între președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexandr Lukașenko, cunoscut drept un aliat al liderului de la Kremlin, a avut loc miercuri, transmite serviciul de presă al Kremlinului.

„Alexandr Lukașenko l-a felicitat călduros pe Vladimir Putin și pe toți rușii de sărbătoarea națională – Ziua Rusiei”, se spune în mesaj.

Potrivit serviciului de presă, cei doi au discutat „probleme de actualitate ale dezvoltării în continuare a relațiilor ruso-belaruse de parteneriat și alianță strategică, ținând cont de acordurile la care s-au ajuns în urma discuțiilor la summit de la Minsk din 24 mai”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel