Vladimir Putin și-a explicat decizia de a suspenda participarea Rusiei la tratatul cu SUA privind armele nucleare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin și-a explicat decizia de a suspenda participarea Rusiei la tratatul cu SUA privind armele nucleare / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin și-a explicat decizia de a suspenda participarea Rusiei la tratatul cu SUA privind armele nucleare / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a încercat să-și explice decizia de a suspenda participarea Rusiei la tratatul cu SUA privind armele nucleare.

Suspendarea participării Rusiei la Tratatul privind armele ofensive strategice (START) este legată de necesitatea asigurării securității țării în condițiile în care blocul NATO și-a declarat ca obiectiv înfrângerea strategică a Rusiei, a spus președintele rus Vladimir Putin, încercând astfel să își justifice decizia scrie Interfax.

"Înțelegem ce trebuie să facem. Și trebuie să ne păstrăm țara, să asigurăm securitatea, stabilitatea strategică", a spus el într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin pentru emisiunea "Moscova Kremlin Putin" de pe postul de televiziune Rusia-1.

Putin încearcă să își justifice decizia lansând acuzații

Putin afirmă că NATO și-a declarat ca obiectiv înfrângerea strategică a Rusiei la sugestia SUA.

"În aceste condiții, în condițiile în care blocul NATO, la sugestia americanilor, i-au împins de la spate să facă aceste declarații, știm despre asta. Ei bine, au făcut-o. Dar în același timp au avut o pretenție pentru a participa cumva la acest dialog, se dovedește asta. La urma urmei, ei nu sunt în mod oficial parte la acest acord, există două părți la acesta: Rusia și Statele Unite. NATO a făcut o declarație pe această temă și în același timp a făcut o cerere pentru o discuție pe această temă", a spus Putin.

El a menționat că Rusia nu este deranjată de faptul că NATO a luat parte la această discuție.

"Mai mult, în condițiile de astăzi, când toate țările lider NATO și-au declarat principalul obiectiv de a ne provoca o înfrângere strategică, astfel încât poporul nostru să sufere, după cum se spune... Ei bine, cum să nu luăm în considerare potențialul lor nuclear?", a spus Putin.

Putin acuză NATO că furnizează arme Ucrainei



Președintele Federației Ruse a mai acuzat că țările NATO furnizează Ucrainei arme în valoare de zeci de miliarde de dolari.

"Și la urma urmei, aceasta este o participare într-un anumit sens. De ce? Pentru că ei... Aceasta nu este doar cooperare militaro-tehnică, ei nu primesc bani pentru asta? Nu primesc bani! Aceste arme sunt transferate unilateral , ceea ce înseamnă într-o anumită măsură, cel puțin indirect, dar totuși înseamnă complicitate la crimele pe care le comite regimul de la Kiev, inclusiv bombardarea zonelor rezidențiale Novorossia și Donețk", a spus el.

"Pornind de la asta, în opinia mea, cred că este destul de explicabil, de înțeles și de logic. Printre altele, atunci când fac ceea ce fac astăzi în Ucraina, pur și simplu nu îmi pot imagina că militarii americani vor hoinări în jurul bazelor noastre nucleare. Este pur și simplu ridicol", a adăugat Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel