Vladimir Putin se întâlnește cu ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Vladimir Putin și Ali Khamenei Foto Youtube
Vladimir Putin și Ali Khamenei Foto Youtube
Vladimir Putin va avea o întâlnire cu ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului.

Vizita lui Putin în Iran vine după cea a președintelui american Joe Biden în Israel și Arabia Saudită, două ţări rivale ale Iranului, care a avut ca subiect programul nuclear iranian și activitățile din regiune.

Casa Albă a spus luni că Rusia apelează la Iran pentru a-i furniza „sute” de drone pe care să le folosească în Ucraina.

„Legătura cu Khamenei este foarte importantă. Între noi s-a dezvoltat un dialog de încredere cu privire la cele mai importante probleme de pe agenda bilaterală şi internaţională. În majoritatea problemelor, poziţiile noastre sunt apropiate sau identice”, a declarat Iuri Uşakov, consilierul de politică externă al lui Putin reporterilor de la Moscova.

În timpul unei călătorii la Teheran, Putin va participa la o reuniune trilaterală cu liderii Iranului şi Turciei, aşa-numitul format de întâlniri Astana pentru discuţii legate de Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a declarat reporterilor că, cu ocazia vizitei la Teheran, Putin va avea, de asemenea, o întâlnire separată cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Vezi și: Serghei Lavrov: Ucraina, Moldova și alte țări ”curtate de UE” sunt sortite să fie ”figuranți în jocurile Occidentului”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel