Vladimir Putin: Predicția mea s-a adeverit. Vor trebui "să înghită praful"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin: Predicția mea s-a adeverit. Vor trebui "să înghită praful" / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin: Predicția mea s-a adeverit. Vor trebui "să înghită praful" / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin susține că o predicție pe care a făcut-o el s-a adeverit.

Evenimentele recente au dovedit că imaginea Occidentului ca refugiu sigur pentru capital a fost doar o iluzie, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin în discursul său privind starea națiunii,  adresat Adunării Federale a Federației Ruse, scrie TASS.

"Evoluțiile recente au arătat perfect că imaginea Occidentului ca un refugiu sigur și un adăpost pentru capital s-a dovedit a fi o iluzie. Cei care nu au reușit să înțeleagă acest lucru la timp, care au văzut Rusia doar ca o sursă de venit și au plănuit să locuiesc în străinătate, au pierdut multe. Ei pur și simplu au fost jefuiți acolo și chiar și banii câștigați legal le-au fost luați", a spus Vladimir Putin.

Potrivit președintelui rus, predicția sa potrivit căreia oamenii de afaceri ruși vor trebui "să înghită praful" încercând să-și economisească banii s-a adeverit. Putin le-a cerut antreprenorilor ruși să facă bani acasă, adăugând că nu are rost să încerce să recupereze bunurile lor care au fost înghețate în străinătate.

VEZI ȘI: Vladimir Putin: Ministerul Apărării și Rosatom trebuie să fie pregătiți pentru testarea armelor nucleare rusești

Putin: Occidentul poartă un război împotriva Rusiei pe frontul economic

Occidentul a început să ducă război împotriva Rusiei pe frontul economic, dar nu va realiza nimic, a mai declarat marți președintele rus Vladimir Putin.

"Occidentul ne-a atacat nu doar pe frontul militar și al informației, ci și pe cel economic. Cu toate acestea, nu a realizat nimic și nu va realiza nimic", a spus Putin.

"Inițiatorii sancțiunilor se rănesc doar pe ei înșiși”, a spus liderul rus. "Au provocat creșteri de prețuri, pierderi de locuri de muncă, închideri de fabrici și crize economice în țările lor. Și le spun cetățenilor lor - auzim asta - că aceasta este în totalitate vina rușilor", a adăugat Putin.

"Ce mijloace s-au folosit împotriva noastră în această agresiune de sancțiuni? S-a încercat ruperea legăturilor de afaceri cu companiile rusești, deconectarea sistemului financiar de canalele de comunicare pentru a ne sparge economia, a ne lipsi de acces la piețele de export și pentru a atinge venituri. Un furt, nu pot spune altfel, a rezervelor noastre valutare, prin încercările de a prăbuși rubla și de a declanșa o inflație devastatoare", a spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel