Vladimir Putin, noi declarații delirante despre UE: În loc să-și recunoască greșelile, ei îi caută pe vinovați
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin, noi declarații delirante despre UE: În loc să-și recunoască greșelile, ei îi caută pe vinovați / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, noi declarații delirante despre UE: În loc să-și recunoască greșelile, ei îi caută pe vinovați / Foto: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin a făcut din nou mai multe declarații scandaloase despre țările din Uniunea Europeană.

Țările europene impun noi sancțiuni împotriva Federației Ruse pe piețele de petrol și gaze sub presiunea Statelor Unite, a declarat președintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

„Astăzi vedem că din motive absolut politice, datorită propriilor ambiții și sub presiunea stăpânului american, țările europene impun din ce în ce mai multe noi sancțiuni pe piețele de petrol și gaze”, a spus Putin în cadrul unei întâlniri privind dezvoltarea industria petrolului prin videoconferință.

Potrivit lui Putin acest lucru duce la creșterea inflației.

„În loc să-și recunoască greșelile, ei îi caută pe vinovați”, a spus Putin.

Putin: Europenii recunosc deschis că nu pot abandona încă complet resursele energetice rusești

În plus, Putin a ținut să își arate mușchii și să se laude că există țări din UE care momentan nu își permit să renunțe complet la resursele energetice rusești deoarece depind foarte mult de ele.

"Europenii recunosc deschis că nu pot abandona încă complet resursele energetice rusești. Este cu atât mai evident că unele state UE, în al căror bilanț energetic este deosebit de mare ponderea hidrocarburilor rusești, nu vor putea face acest lucru mult timp , să renunțe la petrolul nostru”, a adăugat președintele rus.

"Politicienii și economiștii occidentali au uitat pur și simplu de legile economice de bază"

El a a mai declarat că țările europene și-au stabilit o astfel de sarcină, „fără să acorde atenție prejudiciului pe care le-au provocat deja propriei economii”.

„Avem impresia că colegii, politicienii și economiștii occidentali au uitat pur și simplu de legile economice de bază elementare sau, în detrimentul lor, preferă să le ignore în mod deliberat”, a spus Putin.

Europa în caz de refuz al transportatorilor de energie din Rusia va deveni regiunea cu cele mai mari preţuri la resursele energetice, a adăugat el. „Și acest lucru, în cel mai serios mod, potrivit unor experți, poate submina irevocabil competitivitatea unei părți semnificative a industriei europene”, a spus Putin.

În discursul său Putin a "uitat" să spună că țările occidentale au impus toate aceste sancțiuni dure Rusiei deoarece au invadat Ucraina, încercând astfel să descurajeze și să oprească războiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel