Data publicării:

Putin l-a scos la plimbare cu limuzina pe Kim. Același model i l-a făcut și cadou /video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Președintele rus Vladimir Putin a fost surprins miercuri în compania dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, plimbându-l pe acesta într-o limuzină de lux rusească Aurus, după ce i-a oferit cadou una, relatează Reuters. 

Acest eveniment a avut loc în contextul unui nou acord semnat de cei doi lideri, care întărește cooperarea militară și prevede un angajament de ajutor reciproc în cazul unui atac.

Kim Jong Un a descris aceste noi relații ca pe o adevărată ”alianță”. Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea rusă de stat, Putin poate fi văzut la volanul limuzinei blindate negre - mașina prezidențială oficială a Rusiei - Kim fiind așezat pe locul pasagerului. Mașina este filmată rulând pe un drum șerpuit.

Un coreean îmbrăcat într-un costum și purtând mănuși albe a deschis ușa lui Kim, alergând apoi către portiera lui Putin. Cei doi lideri au fost filmați apoi mergând și discutând pe o potecă într-o zonă împădurită, urmați de un bărbat, probabil un bodyguard.

Kim Jong Un este cunoscut pentru pasiunea sa pentru automobile, iar un colaborator al lui Putin a anunțat că liderul rus i-a oferit cadou o limuzină Aurus gri. Prima limuzină Aurus i-a fost dăruită lui Kim în februarie, conform unui anunț făcut de ambele țări la acea vreme, ceea ce înseamnă că liderul nord-coreean deține acum cel puțin două astfel de vehicule.

Aurus Senat, în stil retro și inspirată de limuzina sovietică ZIL, este mașina prezidențială oficială a Rusiei. Putin a condus una dintre aceste limuzine la ceremonia sa de învestire, la Kremlin, în mai. În timpul vizitei lui Kim în Extremul Orient rus, în septembrie, Putin i-a prezentat una dintre aceste limuzine, cei doi lideri stând alături pe bancheta din spate și părând să aprecieze confortul vehiculului.

Dictatorul nord-coreean deține o colecție impresionantă de vehicule de lux, probabil introduse în țară prin contrabandă, având în vedere că rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU interzic exportul de produse de lux în Coreea de Nord. Kim a fost văzut la bordul unei limuzine Maybach, mai multor Mercedes, unui Rolls-Royce Phantom și unui vehicul utilitar sport Lexus.

Un oficial rus de rang înalt a declarat că Rusia urmează să înceapă producția de mașini de lux Aurus într-o fostă fabrică Toyota, la Sankt Petersburg. Potrivit agenției ruse de analiză Autostat, 40 de mașini marca Aurus au fost vândute de Rusia de la începutul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel