Vladimir Putin, discurs important: Președintele rus anunță mobilizarea parțială și se arată în favoarea organizării de referendumuri în regiunile ocupate. Amenințare cu arme nucleare: „Nu blufez”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Președintele rus, Vladimir Putin, a ținut un discurs miercuri dimineață, după ce și-a amânat conferința de marți seara.

UPDATE:

Discursul lui Vladimir Putin a început.

Idei principale:

- Președintele rus Vladimir Putin vorbește în prezent cu poporul rus. El a început cu o serie de acuzații împotriva țărilor occidentale, spunând că au existat mulți ani de „ura totală” împotriva Rusiei. El acuză Occidentul că a început un război împotriva Rusiei în 2014. (declarația conține dezinformări)

- Putin spune că o operațiune militară preventivă a fost singura opțiune posibilă, deoarece Occidentul a refuzat să aibă o soluție pașnică la „problema Donbasului” și a pretins dreptul de a folosi arme nucleare. (declarația conține dezinformări)

- Putin a spus că oamenii din Donbas sunt ținuți ostatici de Kiev (declarația conține dezinformări). El a descris oamenii care luptă alături de armata rusă drept „adevărați patrioți”.

- Putin spune că Rusia are nevoie de voluntari care să lupte alături de armata rusă profesionistă. Aceștia vor fi tratați la fel, inclusiv cu plăți și garanții sociale.

- Putin spune că susține o „mobilizare parțială, subliniez că este o mobilizare parțială”. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. A fost semnat decretul de mobilizare parțială.

-Putin vorbește acum despre referendumuri, spunând că Rusia va face tot posibilul pentru a asigura condiții sigure pentru scrutine, pentru ca oamenii să își poată exprima voința în teritoriile ocupate.

- Putin continuă șirul dezinformărilor și declară că Occidentul a amenințat Rusia cu arme nucleare:

„În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depășit toate liniile”, a spus președintele rus. El a acuzat Occidentul că plănuiește să distrugă Rusia și să folosească șantajul nuclear.

Putin a spus că va folosi „toate mijloacele pe care le avem la îndemână” și că cei care încearcă să folosească șantajul nuclear împotriva Rusiei vor afla că acesta poate fi întors împotriva lor. El a precizat în mod explicit „Nu blufez”.

Știre inițială:

Încă nu există nicio confirmare referitoare la ora la care va începe Vladimir Putin marele său discurs. Adresa televizată la orele de maximă audiență a fost amânată, fără explicații, aseară, unele persoane din presa rusă raportând că a fost reprogramată la aproximativ 8 dimineața, ora Moscovei, potrivit The Guardian.

Discursul lui Putin a fost amânat pentru 21 septembrie. Acest lucru a fost anunțat de politologul Serghei Markov.

„Discursul lui Putin a fost amânat până mâine”, a raportat el. Totodată, canalul de Youtube al ediției Moscova 24 a avertizat că data de publicare planificată este 21 septembrie la ora 17:00, ora Moscovei. În același timp, emisiunea în sine notează că „motivul exact este necunoscut”, notează publicația rusească URA News.

Forbes Rusia, citând două surse din administrația Kremlinului, că discursul va fi difuzat „când Orientul Îndepărtat se va trezi”. Au existat multe speculații cu privire la discurs – analiștii au sugerat că discursul poate servi și pentru a anunța o mobilizare parțială în Rusia.

Într-o conferință de presă după un summit al liderilor asiatici de săptămâna trecută, Putin a amenințat cu o escaladare: „Într-adevăr, răspundem destul de restrâns, dar asta este pentru moment”, a spus Putin. „Dacă situația continuă să se dezvolte în acest fel, răspunsul va fi mai serios.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel