Vladimir Putin: Dacă este nevoie, vom efectua un atac fără avertisment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Vladimir Putin a făcut o serie de declarații despre marina rusă în cadrul unor evenimente festive. 

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre forțele armate ruse, făcând referiri la evenimentul din iunie, când s-a tras asupra unei nave engleze. Acesta a spus că marina rusă poate detecta orice inamic și poate „trage fără avertisment” dacă este nevoie. Putin a făcut declarația în contextul discursului ținut cu ocazia aniversării a 325 de ani de al înființarea marinei, celebrată la Sankt Petersburg. În cadrul paradei aniversare au participat și nave din Iran, Pakistan și India, scrie Sky News

”Suntem capabili să detectăm orice inamic de sub apă, de pe apă și din aer, iar dacă este nevoie, vom efectua un atac fără avertisment împotrivă”, a spus Vladimir Putin. 

Distrugător englez atacat

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat Ministerul rus al Apărării, citat de TASS, scrie Agerpres. 

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a adăugat ministerul rus.

Ministerul rus al Apărării susţine, conform agenţiilor de presă RIA Novosti şi Reuters, că distrugătorul HMS Defender, aparţinând Forţelor Navale Regale britanice, a pătruns trei kilometri în apele teritoriale ruse, în zona Capului Fiolent, în apropiere de Sevastopol, scrie Mediafax.

În contextul în care echipajul distrugătorului nu a reacţionat la avertismentele verbale, o navă a Flotei ruse a Mării Negre a tras focuri de avertisment, iar un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-24 a lansat patru bombe de avertisment în apropierea navei militare britanice. Distrugătorul britanic a schimbat cursul şi a părăsit apele teritoriale ruse.

Convocare la Ministerul rus al Apărării

După incident, ataşatul militar al Ambasadei britanice din Moscova a fost convocat la Ministerul rus al Apărării. În Marea Neagră se află în prezent distrugătorul britanic HMS Defender, fregata olandeză Everton şi un distrugător al Statelor Unite.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate din cauza activităţilor militare ruse în apropierea Ucrainei şi a anexării, în 2014, a regiunii ucrainene Crimeea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel