Vladimir Putin, convins că SUA vrea prelungirea conflictului din Ucraina
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 16 aug 2022, 12:24
WhatsApp
Fotografie de la Алесь Усцінаў, pexels
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, se declară convins de faptul că SUA vrea prelungirea conflictului armat din Ucraina, declanşat chiar de Rusia. Acesta spune că obiectivul "operaţiunii speciale" este protejarea locuitorilor din Donbas de genocid, în condiţiile în care chiar Rusia este acuzată de genocid în Ucraina. 

"Situaţia din Ucraina sugerează că Statele Unite încearcă să prelungească acest conflict. Şi exact la fel acţionează ei, alimentând potenţialul de conflict în Asia, Africa, America Latină", a afirmat liderul rus, citat de RIA NOVOSTI.

Putin este de părere că Occidentul are nevoie de conflicte pentru a-şi menţine hegemonia, de aceea el a pregătit Ucrainei "soarta cărnii de tun".

Preşedintele rus a dat, totodată, asigurări că Rusia a început operaţiunea militară specială din Ucraina în deplină conformitate cu Statutul ONU.

"Scopurile acestei operaţiuni sunt stabilite clar - este vorba de asigurarea securităţii Rusiei şi a cetăţenilor noştri, de protejarea locuitorilor Donbasului de genocid", a subliniat Putin.

G Ad:

Rusia va consolida armata

De asemenea, şeful statului a lăsat să se înţeleagă că Rusia îşi va consolida forţele sale armate, va asigura interesele naţionale şi apărarea aliaţilor şi va întreprinde alţi paşi în vederea construirii unei lumi mai democratice. Lumea multipolară, este convins şeful statului, este construită, în ansamblu, pe dreptul inernaţional, pe nişte legături mai echitabile, ea deschide noi oportunităţi pentru lupta împotriva ameninţărilor comune.

"Oricât s-ar agăţa beneficiarii actualului model globalist de starea obişnuită de fapt, acest model este condamnat", a dat de înţeles Putin.

După părerea sa, epoca lumii unipolare este de domeniul trecutului şi numai prin consolidarea sistemului lumii multipolare contemporane se poate reduce tensiunea în lume şi pot fi depăşite ameninţările şi riscurile în domeniul politico-militar.

Cu toate acestea, a constatat liderul rus, Occidentul încearcă să oblige statele independente să se subordoneze propriei lui voinţe, să trăiască după reguli străine, pentru a-şi păstra dominaţia şi a le exploata. Mai mult decât atât, a adăugat Putin, ţările occidentale încearcă să-şi menţină hegemonia, aplicând o politică de descurajare, subminând orice modalităţi alternative de dezvoltare a altor ţări, scrie Rador. 

Daily Mail: Un om din cercul lui Putin anunţă că Rusia vrea să negocieze încheierea războiului din Ucraina

Conform Daily Mail, un oficial de rang înalt de la Kremlin a contactat mai mulţi şefi de agenţii de informaţii occidentale şi diplomaţi pentru a vorbi despre posibila pace în Ucraina. Apropiatul lui Putin ar fi spus că o bună parte din elita Moscovei este îngrijorată de traiectoria invaziei declanşată de Vladimir Putin, dar şi alarmată de sancţiunile impuse de ţările occidentale. 

Un document care ar fi circulat pe la şefii agenţiilor de informaţiilor ar fi titrat: "Un reprezentant al cercului interior al lui Putin trimite semnale despre dorinţa de a negocia. E panică în elita Kremlinului". 

Este încă neclar despre cine este vorba, dar sursa din Kremlin este descrisă drept "un stâlp al regimului" din Rusia. 

De altfel, un diplomat ucrainean a explicat că nu s-ar mira ca oficialii de la Kremlin să contacteze agenţiile de informaţii fără ştirea lui Putin. 

"S-a întâmplat şi la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Când oficialii unei părţi sunt îngrijoraţi de viitorul lor, iau măsuri ca să şi-l asigure", a transmis acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro