Data actualizării:
Data publicării:

Vladimir Putin, anunț, la un an de război: Nu cred că poporul rus va supraviețui

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Președintele rus susține că ”unicul obiectiv” al Occidentului este să dizolve Rusia.  

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat duminică NATO că participă activ la războiul din Ucraina și că lucrează pentru dizolvarea țării sale, potriviu Politico.

În timpul unui interviu difuzat pe postul de stat Rossia-1 pentru a comemora un an de la invazia Ucrainei de către Rusia, Putin a susținut că, ”trimițând arme de zeci de miliarde de dolari Ucrainei”, Alianța Nord-Atlantică a luat parte la razboiul.

El a acuzat în continuare Occidentul că are ”un singur scop”: desființarea fostei Uniuni Sovietice și partea sa fundamentală... Federația Rusă”.

Președintele rus a spus că Moscova nu poate ignora capabilitățile nucleare ale NATO care avansează și a susținut că țara sa se află într-o luptă pentru propria supraviețuire în ”această lume nouă care se conturează și se construiește doar în interesul unei singure țări, Statele Unite."

La un an de când a ordonat invadarea Ucrainei, Putin prezintă din ce în ce mai mult războiul ca un moment decisiv în istoria Rusiei și spune că crede că însuși viitorul Rusiei și al poporului său este în pericol.

NATO și Occidentul resping o astfel de teorie, spunând că obiectivul lor este de a ajuta Ucraina să se apere împotriva unui atac neprovocat, scrie Reuters.

Putin a mai spus că Occidentul vrea să împartă Rusia și apoi să controleze cel mai mare producător de materii prime din lume, un pas, a spus el, care ar putea duce la distrugerea multor popoare din Rusia, inclusiv a majorității etnice ruse.

Nici nu știu dacă un astfel de grup etnic, precum poporul rus, va putea supraviețui în forma în care există astăzi”, a spus Putin. El a spus că planurile Occidentului au fost puse pe hârtie, deși nu a specificat unde.

Statele Unite au negat că vor să distrugă Rusia, în timp ce președintele Joe Biden a avertizat că un conflict între Rusia și NATO ar putea declanșa al Treilea Război Mondial, deși a mai spus că Putin nu ar trebui să rămână la putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel