Urmărește emisiunea live
Vladimir PUTIN acceptă invitația și VA PARTICIPA la summitul G20. Îl va întalni pe Joe Biden?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Președintele Rusiei, Vladimir Putin
Președintele Rusiei, Vladimir Putin
Președintele rus Vladimir Putin a acceptat invitația de a participa la un summit G20 la sfârșitul acestui an în Indonezia, a declarat vineri președintele indonezian Joko Widodo, actualul președinte al G20.  

Vorbind de la Palatul Prezidențial Bogor din Java de Vest, liderul indonezian a spus că omologul său rus i-a spus personal că va participa la summitul G20 de la Bali din această toamnă, potrivit Newsweek.

Vestea vine la câteva săptămâni după ce președintele american Joe Biden a declarat că Rusia ar trebui scoasă din G20 din cauza deciziei lui Putin de a invada Ucraina pe 24 februarie.


Biden și Putin s-ar putea întâlni pentru prima dată de la începutul războiului ruso-ucrainean

În prezent, Indonezia deține președinția rotativă a Grupului celor 20.

Widodo a spus că a vorbit la telefon cu Putin, care „a oferit o actualizare cu privire la situația din Ucraina, inclusiv despre procesul de negocieri în curs între Rusia și Ucraina”.

„Putin și-a exprimat recunoștința pentru invitația la summitul G20 și a spus că va participa”, a spus Widodo.

Un oficial al Ministerului de Externe al Indoneziei, Triansyah Djani, a confirmat luna trecută că Indonezia va „rămâne imparțială” și va invita toți membrii G20 la summit, conform procedurilor stabilite.

„Poziția noastră este destul de clară”, a spus Djani. „Ne-am bazat întotdeauna diplomația pe principii”.

Statele Unite refuză să participe la summiturile G20, care vor fi reprezentate de Rusia

Potrivit CNN, Statele Unite nu vor participa la reuniunile G20 la care participă Rusia, a declarat miercuri secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen.

Vorbind în cadrul Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei, Yellen a spus că a clarificat această poziție altor miniștri de finanțe din grup.

”Președintele Biden a spus clar, și cu siguranță sunt de acord cu el, că Rusia nu poate face afaceri în niciuna dintre instituțiile financiare”, a spus Yellen. ”Am cerut ca Rusia să fie eliminată din G20 și le-am spus clar colegilor mei din Indonezia că nu vom participa la o serie de întâlniri dacă rușii sunt acolo” a continuat Yellen. 

Biden a spus în timpul unei conferințe de presă de luna trecută la Bruxelles că Rusia ar trebui să fie exclusă din G20, dar ar trebui să existe un acord între alți membri pentru a oficializa mișcarea. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel