Vladimir Putin a vizitat "Mica Moscovă" din China: Scurta istorie a acesteia și ce a vrut să comunice "țarul" lumii occidentale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Vladimir Putin este pentru a doua zi în China, După ce s-a întâlnit ieri cu Xi Jinping la Beijing, azi a ajuns în nordul țării și a vizitat orașul supranumit "Mica Moscovă".

Președintele rus, Vladimir Putin, este în a doua și ultima zi a vizitei sale în China. După ce a fost primit cu onoruri militare le Beijing, liderul de la Kremlin a mers în nordul Chinei unde a vizitat orașul Harbin, supranumit "Mica Moscovă", fiind fondat de coloniștii ruși.

Acesta a vizitat o biserică ortodoxă ridicată de enoriașii ruși din oraș, unde a aprins lumânări și a prezentat o icoană de mari dimensiuni. De asemenea, Vladimir Putin a mers și la un memorial dedicat soldaților sovietici, unde a depus un buchet cu flori. Apoi, următorul obiectiv a fost un târg comercial ruso-chinez.

Imaginile care fac înconjurul lumii

Imaginile care fac înconjurul lumii sunt cele în care președintele chinez îl îmbrățișează pe Vladimir Putin, într-un gest rar, menit să transmită occidentului că Beijing nu răcește relațiile cu Moscova, în ciuda avertismentelor lansate de SUA. Momentul a fost imortalizat la finalul primei zile a vizitei lui Putin în China, pe durata căreia cei doi președinți au luat ceaiu și s-au plimbat fără cravată prin parc. Au fost însoțiți doar de traducători. 

Totodată, liderii autocrați aveau cu ei celebrele valize nucleare care conțin codurile și dispozitivele de comunicare necesare pentru a autoriza declanșarea armelor nucleare. În ciuda intimidărilor afișate ostentativ, Vladimir Putin a transmis că este de acord cu planul de pace înaintat de China, pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina, conform Antena 3 CNN.

Scurtă istorie a "Moscovei din China"

Orașul Harbin a fost fondat în 1898, în timpul dominației rusești în regiunea nord-estică a Chinei. Este în special recunoscut pentru perioada de prezență rusă din secolul al XIX-lea până în prima jumătate a secolului al XX-lea. Această perioadă a lăsat o puternică amprentă asupra orașului, evidențiată în arhitectura sa, în special în clădirile istorice care amintesc de Moscova. Prin urmare, Harbin a devenit cunoscut sub numele de "Mica Moscovă".

Harbin este capitala provinciei Heilongjiang. Orașul a fost fondat ca un centru al industriei și comerțului, devenind ulterior un important nod feroviar și un centru cultural. Harbin a fost un centru important pentru comunitatea rusă, servind ca punct de întâlnire pentru comerțul trans-siberian și influențând dezvoltarea infrastructurii și economiei locale. În prezent, Harbin este celebru pentru Festivalul de Gheață și Zăpadă Harbin, care atrage milioane de turiști în fiecare iarnă, conform lucrării "The Russian Factor in China" de Alexander M. Schenker.

Interacțiunile dintre comunitatea rusă și populația locală chineză din Harbin, surprinse pe imaginile de la întâlnire, inclusiv influențele reciproce asupra obiceiurilor, tradițiilor și vieții cotidiene sunt evidente, arătând lumii occidentale, într-un mod simbolic, apropierea inevitabilă dintre Federația Rusă și Republica Populară Chineză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel