Data actualizării:
Data publicării:

Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere oficiată de Patriarhul Kiril

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Preşedintele rus, Vladimir Putin, conform tradiţiei, a asistat la slujba de Înviere la Catedrala "Mântuitorul Hristos" din Moscova.

Liturghia oficiată în cinstea Învierii Domnului Iisus Hristos a fost oficiată de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill. Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi Patriarhul Kirill au efectuat un schimb de daruri de Paşte în timpul slujbei.

După cum relatează un corespondent al Agenţiei de presă Interfax, Putin, la sfârşitul liturghiei, ca de altfel şi în anii precedenţi, i-a oferit Capului Bisericii Ortodoxe Ruse un ou decorativ de Paşte - simbol al Învierii lui Hristos şi al triumfului vieţii asupra morţii. La rândul său, Patriarhul i-a dăruit şi el preşedintelui un ou decorativ de Paşte.

Şeful statului asistă de mulţi ani la rând la liturghia oficiată cu prilejul Învierii lui Hristos la principala biserică a ţării. De-a lungul anilor în care se află la preşedinţie, Putin doar de două ori nu a asistat la slujba de Înviere de la această biserică. Aceasta s-a întâmplat pentru prima dată în 2003, când şeful statului se afla în Tadjikistan, într-o vizită oficială şi a participat la slujba de Înviere la Biserica Ortodoxă "Sfântul Nicolae" din Duşanbe.

În urmă cu doi ani, în plină pandemie de coronavirus, Putin a rămas acasă de Înviere. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat pentru Interfax că preşedintele a decis să nu meargă la slujba de Înviere, dar seara a aprins o lumânare în cinstea sărbătorii în capela de pe teritoriul reşedinţei prezidenţiale din Novo-Ogariovo. Putin merge în mod frecvent în sfintele lăcaşuri în timpul sărbătorilor importante bisericeşti, scrie Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel