Vladimir Putin a ordonat întărirea controalelor la granița cu Ucraina
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin a dat ordin sâmbătă să fie întărite controalele la frontiera cu Ucraina, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, citat de agențiile de presă internaționale.

Putin a ordonat să fie luate toate măsurile necesare pentru a preveni orice eventuale treceri ilegale la posturile de frontieră, după ce Kievul a recunoscut joi că separatiștii proruși au preluat controlul asupra a trei dintre punctele de trecere a frontierei, informează Agerpres.

Pe de altă parte, Ministrul de Externe rus a făcut apel sâmbătă la președintele ucrainean Petro Poroșenko să acționeze în virtutea 'principiilor unei societăți democratice' și să-i elibereze pe cei doi jurnaliști ruși deținuți în estul țării, transmite Reuters.

În prima declarație oficială rusă de la învestirea lui Poroșenko, diplomația rusă a luat notă de preluarea mandatului acestuia, dar nu a făcut niciun comentariu cu privire la îndrăznețul său discurs inițial, în care acesta a spus că Ucraina nu va renunța la Crimeea, anexată de Federația Rusă în martie. MAE rus s-a concentrat în schimb pe detenția jurnaliștilor postului de televiziune 'Star', pe care autoritățile ucrainene au anunțat că i-au arestat vineri sub suspiciunea că efectuau acțiuni de monitorizare.

'Cerem Kievului să ia măsuri imediate pentru o eliberare necondiționată a cetățenilor ruși și să acționeze de acum înainte în virtutea principiilor unei societăți democratice, angajament asumat în discursul său de inaugurare de Petro Poroșenko când și-a asumat președinția Ucrainei', potrivit comunicatului diplomației ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel