Vlad Voiculescu: "Bucureştiul nu se carantinează de Paşti". Reacţie târzie după noul ordin al MS
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a anunţat târziu în noapte că Bucureştiul nu se carantinează de Paşti. Totul după ce un nou ordin al Ministerului Sănătăţii, care schimbă reglementările privind carantinarea oraşelor, a apărut în Monitorul Oficial

"Bucureștiul NU se carantineaza de Paști.

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

VEZI Nebunie cu carantinarea Bucureștiului. Prefectul: Am aflat din Monitorul Oficial

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Amintim că marţi, 13 aprilie 2021, un nou ordin al Ministerului Sănătăţii a apărut în Monitorul Oficial. Acesta, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, schimbă reglementările privind carantinarea oraşelor. 

VEZI Andreea Moldovan a vorbit despre noul Ordin care ar putea băga Capitala în carantină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel