Vlad Vameşu: Cu o simplă rebugetare, se evita o muncă inutilă. Ca antreprenori din infrastructură, ne dorim să fim un partener corect al statului. Aşteptăm același lucru
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Vlad Vameşu, președintele ARCA şi Alpenside, a spus că, înaintea discuţiilor despre modificarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, ar trebui văzut ce e bun în actuala legislaţie şi ce poate fi aplicat pentru ca lucrurile să meargă în direcţia dorită. 

„Încerc să nu fiu optimist sau pesimist, ci realist. Și noi, ca antreprenori din infrastructură, ne dorim doar să fim un partener corect şi onest al statului. La fel aşteptăm şi noi acest lucru din partea statului şi paşi s-au făcut, nu putem să negăm acest lucru, dar, până la a schimba legile achiziţiilor publice – aud tot timpul că se discută acest lucru – sunt deja legi care pot fi implementate şi care, în momentul de faţă, nu sunt implementate aşa cum ar trebui. Haideţi întâi să ne uităm la ce e bun în legea achiziţiilor publice şi să încercăm să o aplicăm până în momentul în care schimbăm ceva.

Dau aici nişte exemple: sunt părţi din lege care presupun reestimarea bugetelor din cadrul proiectelor, înainte de ridicarea lor în licitaţie. În contextul creşterii de anul trecut a preţurilor, fiecare dintre noi, ca antreprenori, am ofertat şi am cotat sute de proiecte care, practic, nu se înscriau în bugetul estimat, rezultând proiecte blocate, licitaţii la care nu a participat nimeni. Cu o simplă rebugetare înainte de ridicarea lor pe platforma de licitaţii electronice, se evita toată această muncă inutilă, resursele consumate”, a spus Vlad Vameșu.

„Noi considerăm că sunt paşi importanţi care trebuie făcuţi în ceea ce priveşte creşterea capacităţii de implementare a proiectelor, pentru că degeaba avem constructori, degeaba avem fonduri, degeaba putem să îmbunătăţim legile existente, dacă nu o să facem un pas mare şi în zona aceasta”, a subliniat Vlad Vameşu.

Citește și: Nebunie în construcții. OUG 26. Vlad Vameșu: Să fim atenți! Să ne uităm și la calitatea activității administrației

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „UPGRADE ROMANIA: ESTE NEVOIE DE UN PACT NAȚIONAL DE TRANSPORTURI”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora, DefenseRomania, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.


Upgrade România: Este nevoie de un pact național de transporturi. Dezbatere DC News și DC News TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel