Vlad Filat este cel mai credibil politician moldovean. Comuniștii conduc la capitolul ”intenție de vot”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vlad Filat
Vlad Filat

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, se află pe primul loc în ceea ce privește credibilitatea, iar comuniștii conduc la capitolul ”intenție de vot”, conform unui sondaj de opinie realizat de IMAS-Inc Chişinău, informează Mediafax

La capitolul încrederii în politicieni, liderul PDLM, Vlad Filat este pe primul loc, cu 18,2%. Acesta este urmat de Vladimir Voronin (liderul PCRM), cu 16,7 la sută, Marian Lupu (liderul PDM), cu 10,5 la sută, şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu, cu 4,8 la sută.

Potrivit Barometrului Opiniei Publice, prezentat de Institutul pentru Politici Publice, comuniştii (PCRM) sunt creditaţi cu 25,6 la sută din intenţiile de vot, PLDM cu 21,4 la sută, PDM cu 9,9 la sută, iar PLM cu 8,6 la sută. Conform sondajului, AMN se află sub pragul electoral, având doar 0,6 la sută. Treizeci şi unu la sută dintre cetăţeni sunt încă nehotărâţi înaintea scrutinului parlamentar anticipat din 28 noiembrie.

Ţinând cont de rezultatele acestui sondaj, PCRM ar obţine 35 de locuri în viitorul Parlament, PLDM - 30 de locuri, PDM - 19 locuri, iar PLM 17.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel