VLAD FILAT, ARESTAT pentru 30 de zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vlad Filat a primit o veste teribilă: a fost arestat pentru 30 de zile.

Judecătorii au decis ca fostul premier al Republicii Moldova să-și petreacă după gratii următoarele 30 de zile, el fiind acuzat de fraude bancare şi luare de mită.

Acest verdict a venit după mai bine de trei ore de deliberări. Dacă judecătorii nu se pronunțau până la ora 17:15, Vlad Filat era liber să plece din arest pentru că ar fi expirat mandatul său de reținere.

Fostul premier moldovean a fost reţinut joi seară, în baza unui mandat emis de Centrul Naţional moldovean Anticorupţie, la scurt timp după ce Parlamentul de la Chişinău a decis suspendarea imunităţii sale juridice. Deputatul Vlad Filat a fost ridicat de la sediul Parlamentului, unde aveau loc proteste organizate de liderul prorus al Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi.

Parlamentul moldovean a votat joi pentru suspendarea imunităţii parlamentare a deputatului Vlad Filat, liderul formaţiunii de centru-dreapta Partidul Liberal-Democrat (PLDM, aflat la guvernare). În favoarea suspendării imunităţii juridice a deputatului Vlad Filat au votat 79 din totalul de 101 parlamentari.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel