Vlad Ciurea, în doliu: Nu știu cum vom trece peste această pierdere! Tiberiu Roth, nu te vom uita
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Neurochirurgul Vlad Ciurea a transmis un mesaj după decesul lui Tiberiu Roth.

Tiberiu Roth, cetățean de onoare al Brașovului și stâlp al comunității, s-a stins din viață.

„Exista mai multe feluri de a trece prin această viață. Majoritatea dintre noi parcurgem acești pași încet, cuminți, supuși și neștiuți de către cei din jur... Alții erup ca o cometă pe cerul comunității și a cetății frumoase a Brașovului, al intelectualității, pe cerul științelor și al bunătății. Ieri, în data de 18.05.2022, am primit dureroasa veste că a dispărut dintre noi un astfel de om, care nu poate fi comparat decât cu un citat celebru - „un om între oameni”!  A fost un om bun, civilizat, intelectual, o enciclopedie umană. A fost plin de pilde și de învățăminte, un exemplu real de viață, de deschidere pentru oricine, oricând și oricum; un om altruist, carismatic ... și mai ales prietenul meu de peste 50 de ani. 

Nu am să uit niciodată cum ne-am împrietenit: cu ocazia unei operații neurochirurgicale în familia domniei-sale, pe care mi-a încredințat-o mie. De atunci, am rămas „umăr la umăr” și la bine, și la rău.

În ciuda trecutului său familial dureros, a fost un om real de poveste, plin de optimism și de iertare. 

Un „Evreu fără frontiere”, care spunea că „viața este grea, în această lume rea”,  fiind unul dintre cei mai înțelepți români, deși nu se născuse aici, dar trăise peste 65 de ani la Brașov. Era tare mândru de faptul că era cetățean brașovean, spunând că locuiește „în inima” acestei țări minunate. 

Să nu uităm de faptul că a fost una dintre personalitățile orașului nostru (Brașov), contribuind semnificativ atât la viața economică a orașului, cât și la dezvoltarea relațiilor internaționale cu Israelul, inclusiv la „înfrățirea” cu orașul Rishon Le Zion. 

Vreau să reamintesc eforturile pentru invitația și aducerea Domnului fost Prim Ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, în România, în anul 2016, pentru a-i arăta cât de frumoasă și specială este țara noastră (mai ales Municipiul Brașov – Tâmpa și Poiana Brașovului).

A fost director la Autocamioane „Steagul Roșu”, a fost printre primii antreprenori după 1990 în Brașov, a fost dascăl la universitate și  președinte al Comunității Evreilor. În ultimii 10 ani, a fost președinte al Asociației Sioniste din România. 

Anul trecut și-a lansat cel de-al doilea volum al cărții numite „Evreu fără frontiere. Călătorie prin țări, idei și ere”.

Realmente nu știu cum să umplem acest gol, nu știu cum putem alina suferințele doamnei Vera și a mult iubitului său fiu, Roby. Nu știu cum putem perpetua amintirea sa, sau cum ne putem ridica la nivelul său intelectual și uman.

Nu știu cum vom trece peste această pierdere, dar știu sigur, prietenul meu adevărat, că vei rămâne în mintea și în sufletul nostru. Și știu din tot sufletul că nu te vom uita NICIODATĂ, TIBERIU ROTH! Ai lăsat în urma ta multe lucruri frumoase!”, a scris Vlad CIurea pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel