Vizită Papa Francisc în România. Recomandări ale medicilor pentru pelerini
Pelerinii care vor participa la liturghia susţinută de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, în data de 1 iunie, sunt rugaţi să se îmbrace şi să se încalţe corespunzător, să-şi aducă apă şi câteva alimente, să-i ia medicamentele şi să anunţe dacă suferă de boli cronice.
Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, dr. Kacsó Jolán, a recomandat pelerinilor, într-un comunicat de presă, să aducă cu ei o pălărie de soare, dar şi umbrelă şi un trenci şi să aibă în bagaj o sticlă cu apă, pentru a se hidrata. De asemenea, medicul a subliniat că este important ca pelerinii să poarte bocanci de tură sau încălţăminte confortabilă, pantofii cu toc sau sandalele nefiind sigure pentru această ocazie, ţinând cont că, 'din experienţa medicilor de urgenţă, la pelerinajele de Rusalii anterioare au provocat accidente'.
Totodată, pentru a preveni scăderea glicemiei în timpul mersului pe jos şi a perioadei de aşteptare, e bine ca pelerinii să aducă cu ei mâncare sau dulciuri. De asemenea, se recomandă ca cei care se află sub medicaţie să îşi ia tratamentul prescris dimineaţa, iar bolnavilor cronici şi celor care suferă de o boală rară - de exemplu hemofilie - li s-a propus să scrie pe un bileţel diagnosticul pe care îl au şi să-l păstreze în portofel, pentru ca în cazul unei urgenţe, cum ar fi pierderea cunoştinţei, personalul medical de la faţa locului să ştie de ce afecţiuni suferă.Potrivit sursei citate, în sectoarele delimitate cu ocazia vizitei papale va fi prezent personal însărcinat cu acordarea primului ajutor şi extragerea celor care au nevoie de asistenţă medicală.
Şefa UPU Miercurea Ciuc a sfătuit pelerinii ca, după intrarea în sector, să caute personalul sanitar, iar în cazul unor probleme să apeleze la acesta. La faţa locului vor fi prezente spitale mobile, corturi de prim ajutor, iar echipe de prim ajutor vor fi prezente şi pe drumurile de acces spre locul evenimentului. 'Pelerinii vor fi asistaţi medical şi la faţa locului - spitale mobile, ambulanţe, corturi de prim ajutor - iar echipe de prim ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă vor fi plasate şi în oraş şi de-a lungul drumurilor de acces. În Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc se va acorda asistenţă medicală de urgenţă în incinta UPU şi într-un spital mobil care va fi amenajat în apropierea clădirii spitalului de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă', se arată în comunicatul semnat de referentul de presă al spitalului, Kiss Edit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News