Data publicării:

Vizita lui Lukașenko la Moscova. Kremlin: ”Acum suntem în faza unui conflict fierbinte cu Statele Unite”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Romania Libera
Sursa Foto YouTube Romania Libera
Președinții Rusiei și Belarus, Vladimir Putin și respectiv, Aleksandr Lukașenko, vor examina, miercuri după-amiază, o serie de aspecte de pe agenda internațională și privind asigurarea securității celor două țări.

Lukașenko va vizita Rusia, în perioada 5-6 aprilie, pentru a participa la Consiliul Suprem de Stat al Uniunii Rusia-Belarus. La câteva ore după sosirea președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat: ”Deocamdată, Rusia nu vede precondițiile pentru discuțiile cu Ucraina”. 

În timpul întâlnirii, subliniază Peskov, cei doi lideri ”vor schimba cu siguranță opinii” cu privire la propunerea Minskului de a ajunge la o încetare a focului în Ucraina și de a începe negocierile.

Din acest motiv, subliniază Kremlinul, la discuții vor participa și șefii celor patru regiuni ucrainene anexate de Rusia: Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Tensiunea ridicată de pe scena internațională este confirmată și de viceministrul rus de Externe Serghei Ryabkov.”Acum suntem în faza unui conflict fierbinte cu Statele Unite. Vedem acest stat angajându-se direct într-un război hibrid cu Rusia într-o varietate de domenii. Unele forme ale acestui război nu au existat nici măcar în timpul Războiului Rece”, a spus Ryabkov astăzi într-un interviu, potrivit publicației Open.

Reacția Kievului: ”Războiul se va încheia în curând”

Guvernul de la Kiev a răspuns imediat cuvintelor Kremlinului, reiterându-și poziția: nu pot exista negocieri până când Moscova nu decide să-și retragă toate trupele de pe teritoriul ucrainean. 

”Nimic nu se va schimba în nicio circumstanță. Poziția președintelui, oamenii, poziția partenerilor, poziția mea personală, suntem cu toții de acord, nu va exista animozitate”, a asigurat ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov.

Potrivit Kievului, conflictul s-a transformat acum într-un război al resurselor și sfârșitul ar putea fi mai aproape decât se aștepta. ”Cred că acest război se va termina în curând. Desigur, mi-aș fi dorit să nu fi început niciodată, dar personal cred că acesta va fi un an de victorie”, a adăugat Reznikov.

Optimismul ministrului i se alătură și cel al lui Mykhailo Podolyak, consilier prezidențial ucrainean. ”Rusia nu are suficiente resurse pentru a face față situației din Crimeea. Ucraina va lua înapoi peninsula într-un timp foarte scurt  Poate că este un optimism excesiv, dar este un optimism verificat matematic”, a spus consilierul prezidențial de la Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel