Data actualizării:
Data publicării:

Visezi că încă ești la școală? Ce spun Freud și Jung

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Dacă ai avut vreodată un vis care ți-a provocat anxietate, iar în acel vis te întorci la școală, află că nu ești singurul. Visele despre întoarcerea la școală pot apărea la mulți ani după ce ai terminat studiile și pot lua multe forme diferite.

Poți visa că întârzii la școală, că ai un test sau un proiect important sau chiar că ai sărit peste un întreg semestru. Dar de unde provin aceste vise și ce înseamnă ele?

Interpretarea viselor despre școală

Anxietatea și stresul

Potrivit expertei în somn Deborah Lee, este comun să visezi că te întorci la școală, mai ales în rândul persoanelor care trăiesc cu anxietate și stres. Ea explică faptul că „te poți întoarce în vise la o perioadă din viața ta în care te simțeai fericit și în siguranță și aveai aspirații pozitive pentru viitor".

Martin Seeley, expert în somn și CEO al MattressNextDay, adaugă: „Dacă te visezi înapoi la școală, acest lucru poate simboliza învățarea în viața ta, indiferent dacă înveți ceva nou în viața ta de zi cu zi, de exemplu, urmezi un nou curs, ai un nou loc de muncă sau înveți o nouă abilitate", potrivit Very Well Mind.

Gânduri și emoții

Dr. Lee spune că visele reflectă adesea gândurile și emoțiile noastre inconștiente sau emoțiile pe care le trăim în ziua precedentă somnului. De exemplu, dacă ai avut o zi stresantă, este posibil să ai un vis în care te simți copleșit sau nepregătit la școală.

Teme și variații comune

Deoarece școala a fost o perioadă în care trebuia să respectăm reguli și viața noastră avea multă structură, este posibil ca mintea ta să-și dorească o viață mai stabilă și mai previzibilă. Visul despre școală poate apărea atunci când te confrunți cu schimbări majore sau decizii importante în viață.

Când visezi că te întorci la școală, pot exista multe potențiale teme. Iată câteva dintre cele mai comune variații ale viselor despre școală:

  • te afli într-o sală de clasă;
  • vezi vechi colegi de liceu;
  • întârzii la cursuri;
  • nu poți găsi o sală de clasă;
  • dai un test;
  • uiți să studiezi pentru un test sau să finalizezi un proiect important;
  • "sari" un întreg semestru;
  • dezvolți o pasiune pentru un coleg sau pentru un profesor.

Ce spun Freud și Jung

Sigmund Freud credea că visele sunt o modalitate de a obține informații despre mintea inconștientă, în timp ce majoritatea cercetătorilor moderni consideră că visele sunt o reflecție a gândurilor noastre din timpul zilei.

Pe de altă parte, Carl Jung vedea visele ca o modalitate prin care mintea inconștientă comunică cu mintea conștientă, considerând că visele sunt simbolice și pot avea mai multe semnificații.

Așa cum am menționat, visele despre întoarcerea la școală pot apărea dacă înveți ceva nou. Poate că ai un nou loc de muncă, ai devenit părinte sau proprietar de animal de companie ori pur și simplu ai început un nou curs pentru a învăța o limbă.

Jurnalul de vise

„Poate fi util să ții un jurnal de vise și să notezi ceea ce îți amintești în fiecare dimineață”, spune Dr. Lee. „Acestea sunt considerate mesaje de la sinele nostru superior care ne pot ajuta să trecem prin dificultăți în viață”, adaugă medicul. Dacă te trezești uneori în timpul nopții, ai putea să ții jurnalul lângă pat.

Dacă locuiești cu un partener, cu un prieten sau cu o rudă, ai putea găsi câteva minute pentru a discuta despre visele tale la cafeaua de dimineață. Aceasta poate fi o modalitate bună de a reflecta asupra semnificațiilor lor și de a găsi sprijin emoțional.

Întreabă-te cum te-ai simțit în vis și cum te simți acum, când ești treaz. Dacă școala sau prietenii de la școală sunt simboluri comune care apar des, încearcă să-ți amintești cum arătau și ce făceau în visele tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel