Virgil Popescu: NU vom modifica Legea Offshore. Dacă o companie dorește să iasă de pe piață, e LIBERĂ
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Virgil Popescu, ministrul Economiei, susține că Legea offshore nu va fi modificată până nu se va ajunge la un consens în Parlament. 

Modificarea legii offshore are nevoie de un consens în Parlament, spune ministrul Economiei, Virgil Popescu, scrie Mediafax. Dacă în Parlament nu se va ajunge la un consens, Legea Offshore nu va fi modificată, a declarat luni, Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la ZF Power Summit 2020.

„Nu vom modifica Legea Offshore decât dacă în Parlament se va ajunge la un consens. Dacă vom avea consensul, vom modifica Legea. Mă bucur că Black Sea Oil&Gas face în continuare lucruri în Marea Neagră, au sprijinul Ministerului Economiei. Abrogarea OUG 114/2018 s-a realizat deja, dacă e nevoie de modificarea Legii Offshore, acest lucru se va face în Parlament", a explicat ministrul.

Motivul retragerii ExxonMobil

Virgil Popescu a mai afirmat că motivul pentru care ExxonMobil s-a retras din proiectul „Neptun Deep" este acela că a fost o decizie la nivelul grupului din America, întrucât companie se reorganizează.

„Dacă o companie doreşte să iasă de pe o anumită piaţă, este liberă să facă acest lucru", a comentat Popescu.

OMV Petrom, partenerul Exxon în proiectul Neptun Deep a anunţat că, pentru ca acesta să avanseze, sunt necesare schimbari la legea privind activitatile offshore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel