Virgil Popescu: NU se va scumpi benzina la noapte. Este un fel de război hibrid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
DC News
DC News
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că informația scumpirii benzinei nu este corectă și că ar face parte din tacticile unui război hibrid.

Ministrul Energiei a oferit asigurări în privința creșterilor de prețuri la carburant. Acesta a afirmat că grupul OMV ar avea probleme de aprovizionare, de unde și creșterea de prețuri de la pompă. La această problemă, s-a adăugat panica provocată de o benzinărie din Beiuș, Bihor, care a afișat un preț al carburantului de 11 lei pe litru. 

”Este complet fals. Am discutat cu cei doi mari producători din România, cu OMV Petrol și Rompetrol. Nu se pune problema de așa ceva. Întâmplător observ că un lanț de benzinării a scumpit în această seară prețul la benzină și motorină, l-a dus peste nouă lei. Întâmplător, acest lanț de benzinării din țara vecină are probleme cu aprovizionarea datorită plafonării prețului la benzină și motorină în Ungaria. La cei doi mari producători care sunt în România nici nu se pune problema de scumpire la un asemenea nivel al benzinei și motorinei”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o intervenție la Antena 3. 

Ministrul a pus accent și pe situația de la graniță, numind informațiile false care circulă în mediul online un ”război hibrid”. 

”Faptul că o informație a unui preț pus de o benzinărie din Beiuș a ajuns la nivel național, sub forma că de la noapte prețurile vor fi de 10-11 lei și nu vom mai avea benzină și motorină mi se pare că face parte dintr-un joc, dintr-un război hibrid, în condițiile în care avem la graniță un conflict militar", a punctat ministrul. 

Un lanț de benzinării nu poate dicta prețul din piață

”Nu există posibilitatea ca un lanț de benzinării care nu este atât de mare să dicteze prețul în România. De altfel și premierul a anunțat, de mâine vor începe controalele”, a mai spus ministrul. 

Controale anunțate la comercianții de carburant

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat şi el controale la staţiile de alimentare care au mărit preţul benzinei. 

„Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mâine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie aspru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a spus miercuri seara, la Digi24, Virgil Popescu, conform Mediafax. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel