Virgil Popescu, minstrul Economiei, avertizează furnizorii de gaze pentru populație
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat că va interveni dacă prețul gazelor pentru consumatorii caznici nu scade de la 1 iulie, odată cu liberalizarea pieței.

Virgil Popescu a declarat  că în stuația în care Engie şi E.ON, care dețin 90% din piaţă, nu vor scădea preţurile pentru populaţie, autorităţile vor interveni pentru reglarea acestui aspect.

"Vom interveni prin ordonanţă de urgenţă pe Legea concurenţei şi ne vom asigura ca reducerea de preţ la producător să se regăsească şi la cumpărătorul final. Mă aştept să fie reduceri de 10-15% în piaţă şi sunt furnizori care oferă această reducere. (…) Ori, între cei mari mi se pare deja că este o înţelegere anticoncurenţială, ei având 90% din piaţă şi nu fac nicio mişcare pentru a reduce preţul clienţilor finali", a afirmat Virgil Popescu la Digi 24.

Ministrul Economiei a explicat că producătorii vor fi obligați să le ofere clienților și pachete pe perioade determinate, de o lună, un trimestru, un semestru sau un an la preţul de pornire a bursei de la Viena, care este, în momentul de faţă, aproape de trei ori mai mic decât preţul actual cu care cumpără furnizorii, deci practic suntem convinşi că va fi o scădere de preţ, cel puţin pe luna iulie, august, inclusiv la iarnă preţul va fi mai mic decât achiziţionează în acest moment furnizorii de pe piaţă şi ne vom asigura că această scădere de preţ se va regăsi şi în facturile românilor, ale clienţilor casnici.

Popescu a sfătuit consumatorii să consulte comparatorul de preţuri de pe site-ul ANRE, unde fiecare furnizor îşi publică ofertele de preţ. El a adăugat că, săptămâna viitoare, Guvernul va mai elimina o barieră care există în acest moment în calea concurenţei pe această piaţă.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel