Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Armatei: Este în prima linie şi astăzi. Contribuţie decisivă pentru România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Armata României a contribuit în mod decisiv la apărarea fiinţei naţionale în cele mai grele momente ale istoriei noastre şi continuă să fie în prima linie şi în zilele noastre, a declarat prim-ministrul demis Viorica Dăncilă vineri, la manifestarile organizate la Carei.

"Astăzi, mai mult ca oricând înţelegem că Armata României a contribuit în mod decisiv la apărarea fiinţei naţionale în cele mai grele momente ale istoriei noastre şi continuă să fie în prima linie şi în zilele noastre când militarii români au fost esenţiali prin misiunile executate în cele mai grele teatre de operaţii ale lumii prin seriozitatea şi eficienţa cu care şi-au asumat sarcinile modernizării propriei instituţii în îndeplinirea obiectivului de aderare a ţării noastre la NATO, moment de la care s-au împlinit 15 ani", a afirmat Viorica Dăncilă, în discursul susţinut la ceremonia organizată lângă monumentul 'Glorie Ostaşului Român' de la Carei, conform Agerpres.

Mulţumiri pentru militari

Ea a adăugat că este o expresie uzuală, dar care nu şi-a pierdut forţa, 'să privim militarii noştri drept unii dintre cei mai valoroşi şi cei mai autentici ambasadori ai României în lume, ca un corp de elită care se bucură, pe bună dreptate, de încrederea şi respectul românilor'.

Dăncilă a mulţumit în discursul său militarilor care se află în aceste zile în misiuni interne şi internaţionale împreună cu aliaţii ţării noastre.

"Ştiu că astăzi, indiferent unde vă aflaţi, în îndepărtatul Afganistan, în Africa, sau mai aproape, în Balcanii de Vest sau Polonia, vă veţi bucura împreună cu noi, cei care vă aşteptăm acasă. Nu vreau să pară un clişeu, dar eu cred cu adevărat că jertfa eroilor noştri nu a fost în zadar, că dragostea lor pentru ţară, pusă mai presus de dragostea pentru viaţă şi pentru familie, este fundamentul României anului 2019 şi a faptului că noi suntem astăzi un popor liber şi independent", a mai spus premierul interimar Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel