Viorica Dăncilă laudă programul rescEU şi face apel la Guvern: Sper să înţeleagă. Urmează luni critice!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României, a lăudat implicarea UE în lupta contra coronavirusului prin intermediul rezervei europene de urgenţă. 

"În aceste timpuri complicate, solidaritatea e crucială. Mă bucur de aceea că Uniunea Europeană se implică în efortul de a lupta împotriva noului coronavirus prin intermediul rezervei europene de urgență – rescEU.

Crearea acestei rezerve de urgență e una dintre realizările președinției române a Consiliului Uniunii Europene, deținută în prima jumătate a anului trecut. Inițierea rescEU a reprezentat o modalitate de modernizare a Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene, cu scopul de a ajuta tocmai în asemenea situații de criză, în care capacitățile curente ale statelor membre UE sunt depășite.", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook. 

Mesaj pentru Guvern

"Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat săptămâna trecută că se vor crea stocuri de echipamente medicale ca parte a acestei rezerve europene de urgență, cu un buget inițial de 50 de milioane de euro. Important este faptul că și România poate depune cerere pentru a fi una dintre țările care să găzduiască aceste stocuri, pe care ulterior le vom putea folosi și noi, și alte țări membre UE.

Sper că Guvernul României înțelege dimensiunea crizei medicale actuale și se va folosi de toate resursele și mecanismele – inclusiv rescEU – pentru a proteja cetățenii români în săptămânile și lunile critice care vor urma.", a mai scris aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel