Viorica Dăncilă, Gabriela Szabo, Camelia Potec și Gheorghe Hagi, mesaj comun: "Investim în copii, investim în viitor"
Data publicării:
Autor: Vladimir Costea
WhatsApp
Programul guvernamental "Investim în copii, investim în viitor" are ca obiectiv realizarea grădinițelor cu profil sportiv.

Primul-ministru Viorica Dăncilă a participat astăzi la prima reuniune a comisiei pentru aplicarea programului guvernamental "Investim în copii, investim în viitor", al cărui obiectiv este realizarea grădinițelor cu profil sportiv, informează un comunicat al Guvernului.

Reuniunea a avut loc la Palatul Victoria, unde au mai participat membrii comisiei - Gabriela Szabo, Camelia Potec, Gheorghe Hagi şi Florin Pelin, împreună reprezentanți ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, instituție care derulează acest program.

"Împreună cu dumneavoastră, vom dezvolta acest program național, cu beneficii pentru sănătatea copiilor. Mulți tineri vor primi astfel o șansa să practice un sport și chiar să facă performanță. Am încurajat promovarea acestui program, precum și a altor politici destinate copiilor și tinerilor, din convingerea că cea mai valoroasă investiție este în educarea și în formarea lor", a precizat premierul Viorica Dăncilă.

În cadrul reuniunii, membrii comisiei au subliniat că realizarea grădinițelor cu profil sportiv este un proiect binevenit, deoarece practicarea sportului de la o vârstă fragedă aduce importante beneficii de sănătate.

Premierul Dăncilă a dat asigurări că va acorda tot sprijinul necesar pentru promovarea acestui program, inclusiv prin alocare de fonduri guvernamentale. Șeful Executivului a mai precizat că selecția dosarelor ce vor primi finanțare prin acest program va fi realizată de membrii comisiei, pe baza condițiilor de eligibilitate cuprinse în legislație.

Informații despre program

Programul "gROwth - Investim în copii, investim în viitor" urmărește construcția a 1.000 de grădinițe cu profil sportiv prin acordarea unui ajutor nerambursabil de 500.000 de euro. În plus, programul oferă garanție de la stat pentru eventuale credite luate de către beneficiarii Programului.

Sesiunea de depunerea a Formularelor de cerere de acord pentru finanțare a început în data de 2 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel