Viorica Dăncilă: Dorința mea e ca Balcanii de Vest să devină parte a Uniunii Europene
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă a declarat că vrea ca Balcanii de Vest să devină parte a Uniunii Europene, precizând că România a susținut prioritar acest lucru, în perioada deținerii Președinției Consiliului UE.

„Există presini interne și externe. În acest context, apetitul pentru extindere pare diminuat. Din punctul meu de vedere, proiectul UE e o promisiune către toate statele democratice, o promisiune care trebuie onorată. Referitor la poziția celor care spun că statele regiunii nu sunt pregătite pentru integrare, le reamintim că procesul de aderare este complex. Pe durata lui este esențial să folosim energia pozitivă. E în interesul nostru, ca social-democrați din această regiune, să susținem extinderea UE către Balcanii de Vest", a afirmat Viorica Dăncilă, marți, în cadrul Forumului Național, de la Parlament.

„Eu consider că PSD din România are datoria politică și morală și întoarcă această solidaritate către prietenii partidelor de centru-stânga. Avem datoria să întărim cooperarea regională și să dăm semnalul către Bruxelles că proiectul extinderii trebuie să rămână o prioritate la nivelul UE", a completat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel