Viorica Dăncilă, despre voucherele de 50 euro: 4 lei pe zi este foarte puţin! Statul câştigă cel mai mult
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Viorica Dăncilă crede că suma de 50 de euro acordată românilor nevoiaşi o dată la două luni nu ajută la coşul zilnic.

"Orice ajutor e binevenit. Dar aceste vouchere mie mi se par insuficiente. Vedem că astăzi Comisia Europeană a aprobat decontarea a jumătate din sumă pentru vouchere. Dar eu cred că s-a pornit total greşit din start. Cred că prima dată trebuia să avem negocierile cu Uniunea Europeană, să avem aprobarea Comisiei Europene şi pe urmă să anunţăm acest set de măsuri pentru măsurile care au nevoie de fonduri europene. Într-adevăr, este nevoie de sprijin pentru populaţie dar consider că 50 de euro la două luni e foarte puţin. Să nu uităm că în momentul în care aceste măsuri au apărut pe ordinea de zi a Guvernului inflaţia era de 10%, iar acum este de 13,8%, în creştere. În acest moment, gazele s-au scumpit cu 80%, energia cu 40%, până şi cartofii s-au scumpit cu 41%. Dacă facem un calcul, 4 lei pe zi este foarte puţin pentru familiile care au, cu adevărat, nevoie de acest sprijin" a explicat Viorica Dăncilă într-o intervenţie la Realitatea TV.

"Statul câştigă cel mai mult"

"Trebuie să acţionăm la cauzele care au dus la aceste scumpiri. La gaze, de exemplu, 80% scumpiri, în condiţiile în care statul câştigă cel mai mult. S-a făcut plafonare la gaze şi energie anul trecut, s-a făcut şi anul acesta, dar s-a făcut nu la preţul iniţial, ci la preţuri de două sau trei ori mai mari. Toate acestea au avut impact la creşterea preţurilor pentru toate alimentele. Cred că aici trebuie să acţionăm, să umblăm la cauze. Nu să dăm sume care, în perioada în care sunt primite, sunt insuficiente sau nu mai au impactul dorit" a mai spus aceasta.

Ministrul Muncii, Marius Budăi spune că cei peste 2,3 milioane de români care se încadrează în categoria populației vulnerabile vor beneficia de voucherele în valoare de 50 de euro care vor fi acordate o dată la două luni. De acest pachet de sprijin vor beneficia atât pensionarii care au venituri de până la 1.500 de lei net, cât și persoanele cu handicap și familiile vulnerabile. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş mai spune că familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 lei, familiile monoparentale cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 lei, familiile care au drept la ajutor social, potrivit Legii privind ajutorul social şi persoanele fără adăpost vor beneficia, de asemenea, de aceste vouchere, potrivit economedia.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel