Dumitru Focșa, deputat AUR, acuzat că și-a bătut soția. Chirieac: AUR trebuie să-l excludă din partid. Este înspăimântător ce se întâmplă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după ce Dumitru Focșa, deputat AUR, și-ar fi bătut soția.

"În privinţa violenţei împotriva femeilor, cred că este un prilej să aducem în fața societăţii înăsprirea drastică a legislaţiei în acest domeniu. Mult prea multe femei sunt stâlcite în bătaie, acasă, de către partenerii lor de viaţă, soţi, iubiţi, fără ca societatea să reacţioneze în vreun fel. Această legislaţie trebuie adusă clar la nivel european, legea trebuie aplicată, iar AUR, în opinia mea, nu are altă soluţie decât să îl excludă din partid pe domnul deputat. Nu poate exista o altă soluţie în cazul acesta. Înăsprirea, în general, a legislaţiei pentru cei care îşi bat, îşi violentează partenerele este absolut necesară. Este înspăimântător ce se întâmplă în România. Este ca într-o ţară subdezvoltată ce se petrece în ţara noastră", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Reacția AUR

"Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident.Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului.În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”, a transmis AUR.

"AUR nu văd cum se poate deroba de sancţiunea politică"

"Probabil că ei aşteaptă o decizie măcar a poliţiei. A instanţei nu este cazul, că, la noi, instanţa îţi dă decizia peste şapte ani, nu mai e de actualitate. Poate fi valabilă pentru alegerile din 2028. Raportul poliţiei, faptul că femeia a chemat la 112 poliţia, faptul că există martori, faptul că există multe astfel de lucruri... AUR nu văd cum se poate deroba de sancţiunea politică. Totuşi, apără familia, anumite valori, religia creştină" a mai spus analistul politic. 

Vezi și: Poliția a intervenit la locuința unui deputat AUR. Soția a sunat la 112 după bătaia primită. Fiica minoră a asistat la agresiune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel