SALARII. Cataramă, mesaj clar către Guvern: Nu vine să-mi spună mie ce să fac!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Guvernul Dăncilă
Guvernul Dăncilă
Viorel Cataramă, prezent la interviurile DCNews, după demisia din PNL și anunțul înființării unui nou partid, Dreapta Liberală, a afirmat că dorește excluderea Guvernului din stabilirea salariului minim pe economie.

Printre principiile noului partid al lui Viorel Cataramă se numără și stabilirea salariului minim prin negocieri între patronate și sindicate. Fostul prim-vicepreședinte PNL al Sectorului 2 vrea să excludă Guvernul din stabilirea acestui salariu.

În acest moment salariul minim este stabilit de Guvern. Dorim excluderea Guvernului din stabilirea acestui salariu, cel mult să îl raportez la sectorul public. 

În ultimii ani, salariile în România au crescut în pix. Care este consecința creșterii salariului minim în economie? Cresc prețurile produselor. Evident că dacă trebuie să ai un cost suplimentar, el se duce în prețul produsului final. Vorbesc de sectorul privat, nu de aristocrația bugetară care nu produce nimic. Cei 1,4 de milioane de angajați din sectorul public nu produc nimic.

La fiecare agent economic, patronatul și sindicatul știu ce să facă. În momentul în care o societate comercială are posibilități, poate să facă salariul minim 4000 de lei, dar dacă există o societate comercială care nu are posibilități, salariul trebuie să rămână la 1400 de lei. Nu vine Guvernul să îmi spună mie ce am de făcut., a declarat, în exclusivitate, Viorel Cataramă la DCNews.

Vezi răspunsul integral în VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel