Data publicării:

Violetele vor înflori tot anul, dacă le îngrijiți corect. Iată ce pași trebuie să urmați. Sfaturile grădinarilor

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Violetele vor înflori tot anul, dacă le îngrijiți corect. Iată ce pași trebuie să urmați. Sfaturile grădinarilor. Sursa - pixabay.com
Violetele vor înflori tot anul, dacă le îngrijiți corect. Iată ce pași trebuie să urmați. Sfaturile grădinarilor. Sursa - pixabay.com

Violetele pot decora orice interior. Plantele își încântă proprietarii cu florile lor înflorirea aproape tot timpul anului.

Violetelor le plac locurile bine luminate, dar nu lumina directă a soarelui. Ferestrele de est și de vest sunt ideale pentru cultivarea violetelor. Temperatura optimă pentru păstrarea violetelor cuprinsă între + 20 și +24 de grade C. Violetele înfloresc pe tot parcursul anului, dacă primesc lumină timp de 12-14 ore pe zi.

Plantele au nevoie de o umiditate a aerului de 50-60%. În timpul sezonului de încălzire, umiditatea din apartament scade la 25-30%, deci este necesară creșterea umidității aerului. Există multe moduri de a face acest lucru, una dintre ele fiind irigarea capilară a violetelor.

Nu toate orhideele pot fi crescute în casă. Iată care este motivul

Violetele preferă solul ușor acid, cu un pH de 5,5 - 6,5. Pentru o creștere activă a rădăcinilor și o înflorire abundentă, solul pentru cultivarea violetelor trebuie să fie ușor, permeabil la aer și să păstreze umiditatea. 

Când cultivați violete, este necesară alegerea corectă a ghivecelor. În primul rând, sunt importante dimensiunea și diametrul. Diametrul ghiveciului ar trebui să fie de 5-6 cm pentru plantele tinere, iar pentru plantele adulte - nu mai mare de 10-12 cm. În mod ideal, diametrul oalei pentru o plantă adulă ar trebui să fie de 3 ori mai mic decât diametrul plantei în sine. Pentru violete sunt potrivite doar ghivecele de plastic. 

Super îngrășământ din ciuperci pentru plantele de cameră. Până și arborele banilor va înflori

Pentru a evita stagnarea apei, partea inferioară a ghiveciului are nevoie de drenaj. Puteți folosi argilă expandată, mușchi sau cărbune activ.

Apa pentru irigare trebuie să fie la temperatura camerei. Apa de la robinet  poate fi folosită pentru irigare. O parte din apa rămasă în tavă trebuie scursă după 30-40 de minute. Pământul din ghiveci trebuie să fie umed.

Dacă are prea multă apă, violeta poate muri din cauza putrezirii sistemului radicular. Frecvența udării depinde de compoziția solului și de temperatura aerului din cameră. De regulă, violetele trebuie udate de 2 ori pe săptămână.

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Violetele nu au nevoie de hrănire frecventă, deoarece substratul conține toți nutrienții necesari dezvoltării normale, așa că este suficient să transplantați o violetă o dată la 9-12 luni.

Dacă vezi că violeta este epuizată, o poți hrăni cu îngrășăminte speciale. Atât îngrășămintele granulare, cât și cele lichide pot fi folosite pentru pansamentul superior. Când cumpărați îngrășământ, studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare, dacă compoziția îngrășământului nu este indicată pe etichetă, atunci este mai bine să nu-l cumpărați.

Concentrația de îngrășământ trebuie să fie de 2 ori mai mică decât cea indicată pe etichetă. Hrănirea se poate face o dată la 3-4 săptămâni.

Pentru plantele tinere, conținutul de azot din îngrășământ trebuie să fie mai mare decât cel de fosfor și potasiu. Pentru înflorirea abundentă, îngrășământul ar trebui să conțină mai mult fosfor. Violeta nu trebuie supraalimentată cu îngrășăminte. Un exces de nutrienți poate face mai mult rău decât bine.  

La plantele adulte este necesar să îndepărtați frunzele vechi. De regulă, acestea începe să-și piardă culoarea și strică aspectul plantei. În astfel de cazuri, puteți elimina rândul inferior de frunze și  acoperi tulpina cu mușchi  sau mai adăugați pământ în ghiveci.

Este indicat să transplantați pantele adulte la fiecare 6-9 luni, deoarece aportul de substanțe din substrat se epuizează în această perioadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel