Violeta Vijulie, din nou schimbată de la conducerea ANFP. Prima reacție: Deci nu a fost nimic! A apărut în MO, am plecat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Violeta Vijulie
Sursă foto: Facebook - Violeta Vijulie
Conform unei decizii, Violeta Vijulie nu mai ocupă funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

UPDATE: 

”A apărut în Monitorul Oficial, am plecat”

Contactată de DC News. Violeta Vijulie ne-a oferit opinia sa legată de plecarea de la ANFP.

”Ce opinie să am? A apărut în Monitorul Oficial, am plecat. Și data trecută am făcut la fel, a apărut în Monitorul Oficial, am venit, a apărut în Monitorul Oficial am plecat, asta e politica”, a spus Vijulie. 

Întrebată dacă schimbarea sa este una politică, aceasta a negat cu vehemență. 

”Deci nu a fost nimic, a fost o schimbare de președinți la ANFP. Suntem într-o coaliție, nu e nicio problemă, asta e, mergem înainte. A apărut în Monitorul Oficial, eu am unde să mă întorc, am meseria mea, am facultate, am studii, pentru mine nu e nicio problemă să plec, să mă întorc. Când are nevoie țara de mine, vin în instituții publice, dacă nu, mă duc în privat, deci nu e absolut nicio problemă pentru mine”, a mai spus aceasta. 

Știrea inițială

Violeta Vijulie a fost schimbată din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu Felix Cozma, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial.

Cele două decizii se referă la eliberarea din funcţie a Violetei Vijulie şi numirea lui Vasile Felix Cozma ca preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. În cele două decizii este invocată propunerea formulată de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei.

Bilanțul activității

Într-o postare pe Facebook, Violeta Vijulie, care s-a aflat pentru a doua oară la conducerea ANFP, a realizat un bilanţ al activităţii sale, în cele trei luni:

- aprobarea, pentru prima oară într-o instituţie publică, a posibilităţii de a ţine datele în sistem cloud;

- caietul de sarcini pentru licitaţia care include: bază de date cu toţi bugetarii din România, concursul naţional pentru funcţionarii publici, sistemul electronic de management al documentelor în ANFP;

- decizia ca ANFP să fie coordonator de reformă şi investiţii pentru PNRR - domeniul administraţie publică;

- buget din PNRR de 44 milioane de euro, dintre care, pentru 2022: credite de angajament de 30 milioane de euro şi plăţi de 4.4 milioane de euro;

- proiectul Planului Naţional de Pregătire a funcţionarilor publici, pentru 30.000 de funcţionari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel