Violeta Alexandru, SFIDARE la audieri: Aceste persoane au muncit cu mult mai puțin...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Violeta Alexandru a vorbit despre noua lege a pensiilor, având un răspuns sfidător la o întrebare primită în Comisia de Muncă.

"În noua lege a pensiilor există clar diferenţieri în funcţie de numărul de ani în care un om cotizează. Dar dvs. prima măsură pe care aţi luat-o a fost să loviţi în aceşti oameni care au cea mai mică pensie şi mulţi dintre ai au muncit 35-40 de ani. O femeie a stat în maşina de cusut, doamnă, 30 de ani şi dvs. îi spuneţi că nu are dreptul să aibă o pensie mai mare. Trebuie să îngheţe la 700 de lei. Cine poate să trăiască cu pensia asta?", a fost întrebarea pe care a primit-o Violeta Alexandru.

"Ei sunt prioritatea noastră"

"În Parlament, aveţi posibilitatea să faceţi orice modificare asupra cadrului legal, răspunzând exact acestei categorii de persoane care a muncit cu mult mai puţin faţă de alte categorii şi care primeşte o pensie în valoare aproape de cel care a muncit toată viaţa. Nu este corect. Noi trebuie să apreciem munca, să îi apreciem pe cei care au avut o activitate susţinută atât cât au putut, cât s-au priceput. Ei sunt prioritatea noastră", a spus Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel