Ce se întâmplă cu muncitorii din Sri Lanka. Violeta Alexandru, PRIMA reacție. "Este o situație neașteptată"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru a explicat în această dimineață ce se va întâmpla cu muncitorii din Sri Lanka.

A fost o situație încurcată pe Aeroportul Otopeni, după ce 36 de srilankezi care lucrau în România, au fost adusi de la Botoșani, la București, de unde trebuiau repatriați sau cel puțin așa li s-a spus la plecare. Ajunși la Aeroport însă, au înțeles că nu-i aștepta nicio cursă specială care să-i ducă acasă.

După ce unul dintre ei ar fi fost confirmat pozitiv la COVID-19, toți au fost concediați de la firma de confecții și anunțați că pot merge acasă, iar transportul cu autocarele ar fi fost asigurat de Prefectura Botoșani, citează B1 TV. 

Ce spune ministrul Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a intervenit azi-noapte în cazul celor 36 de muncitori, iar în această dimineață a făcut primele declarații. 

"Din informațiile pe care mi le comunicau unii dintre ei azi-noapte, nu toți doresc să se repatrieze și de aceea vă spun că e necesară o discuție sau mai multe discuții chiar, pentru lămurirea completă a situației. Este o situație neașteptată, în sensul în care nu s-au anunțat autoritățile de la București, din Otopeni, cu privire la această venirea a lor spre Capitală și ca atare obținem informațiile pe măsură ce avansează lucrurile. Unii dintre ei caută activ un loc de muncă în România.

Pentru moment, mi s-a părut de bun simț să-i cazăm, să se odihnească, pentru că veneau de pe drum și să-și ia timpul necesar pentru a se gândi la ceea ce vor să facă. Au primit mâncare să știți, au primit o gustare din partea Aeroportului, au primit apă, după care ne-am deplasat la o locație din apropiere, acolo unde proprietarul le-a pus la dispoziție mâncare. Deci au fost tratați cât se poate de civilizat", a declatat Violeta Alexandru, în direct la B1 TV. 

Ce se întâmplă cu muncitorii

Întrebată dacă este posibil să rămână în România, chiar dacă nu au un loc de muncă, ministrul Muncii a răspuns:

"Din ce mi-am dat seama, sunt într-o stare de puțină necunoaștere față de ce urmează să se întâmple. Unii dintre ei au trecut și printr-o perioadă de izolare, chiar de carantină, generată de îmbolnăvirea unei persoane, aveau aviz că au plecat din unitatea sanitară. Sunt multe elemente la care mă voi uita în această dimineață. Cel mai mult mă interesează ce-și doresc să facă. Sunt oameni conștiincioși, care au muncit la firma respectivă.

În condițiile în care își găsesc un loc de muncă este posibil să primească permis de ședere. De aceea, primează ceea ce dânșii își doresc. În niciun caz nu vor rămâne ilegal, dacă asta încercați să sugerați. Nu va exista unul dintre cei 36 cu care să nu discut și să nu am o clarificare față de ce vor să facă", a completat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel