Violeta Alexandru, ATAC la inspectorii ITM din judeţe
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inspectorii din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă (ITM) din judeţe nu îşi exercită rolul de apărare a drepturilor angajaţilor, care semnalează încontinuu probleme în domeniul contractelor de muncă şi mai ales în domeniul securităţii în muncă, a spus joi ministrul demis al Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru. 

Aceasta a subliniat că nu îi trimite pe inspectorii ITM să declanşeze controale cu ţinta de a impune amenzi sectorului privat, însă activitatea acestora e invizibilă în prezent.

'Sunt foarte implicată în urmărirea eficienţei Inspecţiei Muncii. Avem mari probleme în privinţa desfăşurării activităţii inspectorilor ITM din judeţe. Sunt în plin proces de evaluare. Sunt diferenţe între judeţe, dar în esenţă activitatea lor pare o activitate mai degrabă bifată pe hârtie şi nu în sensul de a contribui în mod real, desigur cu parcurgerea tuturor elementelor de tip consiliere-avertizare.'

'Activitatea lor este invizibilă în acest moment'

'Nu spune nimeni că trebuie să se declanşeze un control cu ţintă clară de a da amenzi sectorului privat, spun doar că activitatea lor este invizibilă în acest moment, că nu-şi exercită rolul de a apăra drepturile angajaţilor, care ne semnalează încontinuu probleme în domeniul contractelor de muncă şi mai ales în domeniul securităţii în muncă. Aş vrea să-i văd mai implicaţi în comunitate şi nu să-mi trimită rapoarte, cifre peste cifre ca să bifeze activitatea. Aş vrea să-i văd că revin la cei pe care i-au evaluat şi că verifică în ce măsură s-au respectat recomandările prinse în raportul de verificare', a afirmat ministrul Muncii, la Digi 24, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel